nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pulang raya di kampung, maaf tak boleh, tak dibenarkan- PM

1 MEI: Perdana Menteri mengumumkan kerajaan tidak membenarkan rakyat melakukan perjalanan merentas negeri termasuklah pulang ke kampung untuk sambutan Hari Raya Aidilfitri bagi mengelakkan risiko pertambahan semula kes penularan wabak COVID-19.

Sambil memohon maaf atas perkara tersebut, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebaliknya menyatakan perjalanan rentas sempadan negeri yang dibenarkan hanya melibatkan tujuan hadir bekerja dan pulang semula ke rumah sendiri setelah terkandas di kampung atau di tempat-tempat lain sahaja.

Pada masa sama, kerajaan juga menurut Perdana Menteri kekal buat masa ini tidak membenarkan orang ramai mengadakan atau menghadiri majlis-majlis yang melibatkan perhimpunan ramai seperti kenduri, rumah terbuka, majlis berbuka puasa, konsert, persembahan kebudayaan.

“Selain itu, aktiviti keagamaan seperti perarakan keagamaan, solat Jumaat dan semua aktiviti berjemaah atau berhimpun di masjid, surau dan rumah-rumah ibadat juga tidak dibenarkan,” kata Perdana Menteri dalam perutusan khas sempena Hari Pekerja yang disiarkan secara langsung di stesen televisyen tempatan hari ini.

Pada masa sama, Perdana Menteri menegaskan kepada rakyat wabak COVID-19 dijangka akan berterusan untuk tempoh masa yang agak lama dan tidak mungkin akan berakhir dalam jangka waktu terdekat.

Malah adalah satu perkara yang mustahil katanya bagi mana-mana negara mencapai angka sifar dalam jangkitan COVID-19 bagi tempoh bulan-bulan mendatang ini.

“Bermula 18 Mac yang lalu kerajaan telah mengisytiharkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Ini pertama kali dalam sejarah kerajaan menguatkuasakan perintah seumpama ini.

“Disiplin kita untuk duduk diam-diam di rumah atau bekerja dari rumah setakat ini telah membuahkan hasil yang memberangsangkan,” jelasnya lagi.

Bagaimanapun, Perdana Menteri turut mengingatkan rakyat supaya tidak alpa dengan ancaman COVID-19 walaupun negara berjaya mengawal penularannya.

Sebaliknya beliau berharap supaya rakyat terus berwaspada serta meneruskan amalan untuk memutuskan rantaian jangkitan COVID-19 seperti penjarakan sosial, membasuh tangan, memakai penutup muka selain segera mengadakan pemeriksaan perubatan sekiranya bergejala.

Dalam pada itu, Muhyiddin turut menyatakan Malaysia telah pun memenuhi enam kriteria yang ditetapkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) iaitu mengetatkan sempatan negara, mengurangkan kadar jangkitan, meningkatkan fasiliti kesihatan, menjaga golongan berisiko (warga emas dan pesakit yang dirawat) serta orang kurang upaya.

Kriteria itu katanya termasuk melaksanakan amalan normal baharu dalam kehidupan seperti tidak berkumpul, memakai topeng muka, tidak bersalam selain mencapai kriteria memperkasakan komuniti untuk menjaga kawasan yang tidak dijangkiti seperti zon hijau. – Oleh YAZID ALIAS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.