nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Anwar sahkan audio 2 pihak bertelagah itu betul

21 MEI: Rakaman audio mesyuarat Pakatan Harapan pada minggu terakhir ia berkuasa Februari lalu, menyaksikan menteri dan pemimpin parti Pakatan Harapan bertelagah secara terbuka berhubung tempoh Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi perdana menteri disahkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Presiden PKR itu berkata, segala perdebatan dalam mesyuarat itu juga betul kerana beliau sendiri hadir dalam mesyuarat tersebut sambil mendakwa ketegangan tersebut dirancang dan terdapat dalangnya.

“Memang tepat apa yang disuarakan itu bukan palsu, memang berlaku begitu dan saya tidak fikir ia berlaku tanpa perancagan baru, tanpa dalang besarnya kerana seperimana kita tahu yang dibangkitkan itu soal kedudukan Tun Mahathir sebagai perdana menteri,” katanya menerusi penjelasan di Facebooknya, hari ini.

Anwar berkata perkara itu dibangkitkan dengan menyingkap kembali janji yang dibuat PH bahawa jawatan perdana menteri hanya digalas sementara oleh Mahathir dan diserahkan kepada beliau, malah perkara itu dipersetujui semua parti gabungan.

“Disebut mulanya setahun, 2 tahun, kemudian lepas Apec, saya setuju semua, itupun tidak memuaskan hati golongan ini, ada kakak itu sebut kalau boleh biarlah (Mahathir) selamanya, ini putar belit politik, paling rendah dan jijik dalam sejarah,” katanya dipercayai merujuk kepada bekas ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin.

Menerusi penjelasanya, Anwar mengakui beliau pada awalnya tidak bersetuju Mahathir diangkat sebagai perdana menteri, bagaimanapun akur dengan muafakat yang dibuat PH dan bersetuju walaupun ada pihak yang menyifatnya sebagai tidak tegas dalam menyatakan pendirian.

Anwar berkata, kekecohan dalam mesyuarat tersebut dirancang apabila beberapa pemimpin PPBM dan bekas PKR membuat bantahan jika isu peralihan kuasa dibangkitkan.

“Bila dalam mesyuarat itu, beberapa orang PPBM dan pengkhianat dalam PKR merancang membuat gesaan yang keras membantah apa-apa pandangan tentang transisi menyebabkan beberapa teman kita dari Amanah, PKR dan DAP bersuara.

“Ye kita sokong Tun Mahathir sebagai perdana menteri, tapi kita ada perjanjian, ini dari 1 tahun, ke 2 tahun, lepas Apec, lepas itu 3 tahun kemudian sampai bila-bila, jadi ia bertentangan dengan perjanjian, itu mengkhianati perjanjian, bukan sahaja kepada kertas PH tapi kepada rakyat,” katanya.

Anwar berkata, selepas perbalahan begitu panjang menerusi mesyuarat itu, beliau akhirnya mengambil jalan tengah dan menyerahkan kepada Mahathir bila beliau mahu menyerahkan jawatan.

“Saya dengar panjang lebar, bertelagah dan sebagainya waktu itu dan saya tahu sandiwara politik itu, saya lama dalam politik saya dapat baca ini orang nak cari alasan terutamanya dalam PPBM dan kumpulan pengkhianat untuk kata mereka tak setuju dan keluar (PH), saya dapat baca maka saya konsisten dengan sikap saya, saya kata tak perlu berebut, kita runding, jadi saya ambil keputusan serah kepada Mahathir.

“Kemudian saya disergah termasuk dari teman-teman dari PH termasuk DAP, Amanah dan PKR, mereka kata Anwar apa ini kita sudah putus selepas Apec tapi kenapa pilih lepas begitu.

“Saya kata kalau kita buat kenyataan tegas ia akan menyebabkan perpecahan dan saya nak elak daripada golongan pengkhianat guna alasan ini nak keluar (PH), tapi namanya pengkhianatan, buat cara baik macam mana dia khianat juga, kerana rencana mereka bukan nak selamatkan Mahathir tapi menyelamatkan mereka dengan khianat kepada PH untuk dapat tempat,” katanya.

Sebelum ini tersebar rakaman audio selama 2 mesyuarat Majlis Presiden pada 21 Feb lalu menunjukkan 2 puak, 1 bertegas tempoh jelas untuk Mahathir memberi laluan kepada Anwar dan 1 lagi kumpulan berpendapat perbincangan peralihan kuasa menjejaskan kredibiliti PH.

Dua pemimpin yang paling lantang membantah sebarang tindakan mengehadkan tempoh jawatan Mahathir ialah Ketua Pemuda PPBM, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan Timbalan Presiden PKR ketika itu, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Kedua-duanya memberi amaran kepada Mahathir yang beliau akan menjadi perdana menteri “lame-duck” jika beliau bersetuju dengan garis masa itu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.