nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

AS putuskan hubungan dengan WHO tuduh gagal perangi Covid-19

30 MEI: Presiden Donald Trump semalam mengumumkan, beliau memutuskan hubungan Amerika Syarikat (AS) dengan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) yang didakwanya gagal mengambil tindakan mencukupi dalam memerangi peringkat awal penularan Covid-19.

Bulan lalu, Trump mula menggantung pendanaan AS kepada WHO dengan menuduh agensi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) itu salah urus dalam menangani pandemik global berkenaan.

Baru-baru ini, beliau mendakwa WHO sebagai ‘boneka’ China pula dan menyatakan bahawa pembekuan pendanaan itu akan menjadi kekal kecuali pertubuhan berkenaan melakukan ‘penambahbaikan substantif’.

“Disebabkan mereka gagal melakukan pembaharuan yang diminta dan amat diperlukan, kita hari ini (semalam) akan memutuskan hubungan dengan WHO,” kata Trump kepada media.

Pemimpin Republikan itu berkata, AS akan mengalihkan dana yang sebelum ini diperuntukkan kepada WHO, ‘bagi keperluan mendesak kesihatan awam global yang lain di seluruh dunia’.

“Dunia memerlukan penjelasan daripada China mengenai virus itu. Kita mesti mempunyai ketelusan,” katanya.

Bagaimanapun, Beijing tegas menafikan tuduhan AS bahawa negara itu selindung ancaman virus berkenaan ketika ia tercetus di Wuhan, akhir tahun lalu.

Sebaliknya, China mendakwa Washington cuba melepaskan tanggungjawabnya kepada WHO dan mengalihkan kesalahan terhadap pihak lain atas kelemahan tindak balas AS sendiri dalam menangani wabak itu.

AS adalah penyumbang dana terbesar kepada WHO dengan menyalurkan peruntukan sekurang-kurang AS$400 juta, tahun lalu.

Awal minggu ini, WHO melancarkan sebuah yayasan baharu yang dikendalikan secara bebas untuk sumbangan persendirian.

WHO berharap ia akan memberikan organisasi itu lebih banyak kawalan bagi menghalakan sumbangan awam dan dermawan ke arah masalah mendesak seperti krisis Covid-19.

Sebahagian besar dana WHO adalah hasil sumbangan sukarela daripada negara dan penyumbang lain yang disalurkan terus ke destinasi pilihan mereka.

Justeru, WHO hanya mempunyai kawalan terhadap perbelanjaan ‘sumbangan dinilai” daripada negara anggota yang dihitung berdasarkan kekayaan dan jumlah penduduk mereka.

Namun, Ketua Pengarah WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, memaklumkan bahawa pembentukan yayasan baharu berkenaan tiada kaitan dengan ancaman Trump.

“Ia tiada kaitan dengan isu pendanaan, baru-baru ini,” katanya sambil menjelaskan bahawa kewangan lebih anjal adalah antara perancangan pembaharuan jangka panjang beliau sejak mengambil alih pentadbiran WHO pada Julai 2017.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.