nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tubuh RCI siasat tuduhan seleweng dana

21 JULAI: Kerajaan digesa menubuhkan suruhanjaya siasatan diraja (RCI) bagi menyiasat kemungkinan berlaku penyelewengan dana awam semasa zaman pemerintahaan Pakatan Harapan (PH) selama 22 bulan.

Ahli Parlimen BN Jelebu, Datuk Jalaluddin Alias berkata, tindakan berkenaan perlu kerana sudah terbukti kerajaan PH yang memerintah selama hampir 22 bulan lalu mereka mengambil hutang lebih banyak berbanding Barisan Nasional (BN) sebelum ini.

Beliau berkata seperti dimaklumkan ketika BN memerintah pada 2016 hingga 2017 jumlah hutang negara adalah RM78.8 bilion.

“Tetapi kerajaan PH yang memerintah selama kira-kira 22 bulan dari Mei 2018 hingga Februari 2020 mereka sudah berhutang sebanyak RM124.5 bilion dan ditambah pula dengan kutipan Tabung Harapan yang dianggarkan melebihi RM200 juta yang tidak pernah dibentangkan kepada umum mengenai kegunaannya.

“Malah, walaupun mereka membuat hutang begitu banyak namun harga saham dan pembayaran dividen terus menjunam manakala, pertumbuhan ekonomi turut menurun.

“Sepanjang 22 bulan PH memerintah lebih banyak aset negara dilelong, manakala hibah Lembaga Tabung Haji yang dibayar pada kadar lebih rendah berbanding zaman BN,” katanya ketika membahaskan usul menjunjung kasih titah ucapan Yang di-Pertuan Agong dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Berhubung celahan yang buat oleh Ahli Parlimen PH Setiawangsa, Nik Nazmi Nik Ahmad mengenai bayaran hibah dibuat pada zaman PH lebih rendah berbanding di zaman BN, Jalaluddin berharap Menteri Kewangan dapat memberikan penjelasan lanjut di Dewan Rakyat berhubung kedudukan sebenar kewangan TH ketika itu.

Terdahulu, beliau mengucapkan tahniah kepada kejayaan besar kerajaan PN yang diperolehi dalam tempoh 100 hari pemerintahannya berbanding tempoh sama semasa era PH.

Beliau berkata kejayaan menangani memperjuangkan hal ehwal dan kebajikan rakyat khususnya COVID-19 mendapat respon amat baik dalam kalangan rakyat berbanding 100 hari pemerintahan PH.

“Walaupun PN baru terbentuk namun kerjasama ditunjukkan menampakkan hasil yang besar. Penting bagi kerajaan ini mengambil iktibar supaya peristiwa 25 Februari lalu tidak lagi berulang.

“Hari runtuhnya PH kerana peletakan jawatan dan perebutan kuasa yang akhirnya keadaan ‘kucar lana’. Mungkin ada dalam kalangan pemimpin politik masih tidak berpuas hati dengan mengatakan kerajaan pintu belakang tebuk atap dan sebagainya. Biarlah Luncai terjun dengan labu-labunya,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.