nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Benarkah kerajaan Warisan Sabah sudah hilang majoriti?

22 JULAI: Adakah kerajaan negeri Sabah diketuai Parti Warisan masih cukup sokongan bagi mentadbir negeri atau sudah hilang majoriti?

Jawapan kepada persoalan itu sedang ditunggu ramai pihak selepas desas desus bahawa parti-parti pembangkang di Sabah sudah mempunyai bilangan kerusi yang cukup bagi menumbangkan kerajaan Warisan.

Tambahan pula, suasana sekitar Istana Negeri kelihatan sibuk dengan orang politik dan media yang menunggu perkembangan terbaru politik di negeri itu.

Sebelum ini, blok penyokong kerajaan yang dianggotai Warisan, Pakatan Harapan (PH) dan Pertubuhan Progresif Kinabalu Bersatu (UPKO) diketuai Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal menyandang 45 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabah.

Daripada jumlah itu, lima orang adalah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) lantikan dan difahamkan, sokongan mereka tidak diambil kira dalam pembentukan kerajaan negeri.

Baki 20 kerusi DUN lagi dikuasai oleh pembangkang yang terdiri dari Barisan Nasional (BN), Gabungan Bersatu Sabah (GBS), Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dan BEBAS.

Difahamkan, gabungan pembangkang dikatakan sudah mempunyai lebihan satu kerusi sekaligus membolehkan mengambil alih kerajaan negeri yang memiliki 60 kerusi DUN.

Bagaimanapun, PN BBC portal difahamkan, pemimpin parti yang mentadbir negeri dan pembangkang sedang berusaha mendapatkan pertemuan dengan Tuan Yang Terutama Yang di Pertua Negeri Sabah Tun Juhar Mahiruddin bagi memaklumkan bilangan atau kedudukan sokongan parti masing-masing.

Dalam pada itu, sudah tersebar senarai Kabinet baharu Negeri Sabah dengan Adun Sungai Sibuga, Tan Sri Musa Aman sebagai Ketua Menteri baharu serta tiga timbalan ketua menteri.

Timbul juga khabar angin kemungkinan Shafie akan memohon membubarkan DUN Sabah sekiranya beliau hilang majoriti bagi membolehkan pilihan raya negeri.

Sebelum ini, gabungan parti dalam Perikatan Nasional (PN) berjaya mengambil alih negeri Johor, Melaka, Perak dan Kedah daripada kerajaan PH.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.