nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bank mampu lanjutkan tempoh moratorium

12 OGOS: Kementerian Kewangan mengesahkan bank komersial mempunyai kemampuan untuk melanjutkan tempoh moratorium yang akan berakhir September ini.

Timbalan Menteri Kewangan 1, Datuk Abd Rahim Bakri berkata, kerajaan di bawah penyeliaan Bank Negara Malaysia (BNM) akan membantu bank di negara ini, sekali gus meningkatkan kapasiti bank komersial untuk melanjutkan pinjaman.

“Untuk makluman, seperti mana pakej Prihatin dan pakej Penjana dikemukakan iaitu berjumlah RM 295 bilion dan RM100 bilion daripadanya adalah merupakan inisiatif moratorium yang disediakan oleh bank-bank di Malaysia.

“Setakat ini, pihak bank telah pun tanggung RM66.6 billion pakej moratorium tersebut bagi tempoh dilaksanakan setakat yang dinyatakan di sini, bank berkemampuan untuk melaksanakannya kerana mencukupi untuk tanggung semuanya.

“Dan setiap keputusan lanjutan akan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia dan melibatkan Persatuan Bank-Bank di Malaysia,” katanya dalam sesi soal jawab Sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau berkata demikian bagi menjawab pertanyaan tambahan Ahli Parlimen BN Jempol, Datuk Mohd Salim Sharif yang menyatakan sejauhmana kebolehupayaan bank untuk menjalankan moratorium dan kesannya kepaa semua pihak.

Sementara itu, menjawab persoalan tambahan Ahli Parlimen PH Pasir Gudang, Hassan Abdul Karim yang memberi cadangan agar Akta Insolvensi 1967 diluluskan dengan segera, Abd Rahim memberitahu pihaknya kini lebih memfokuskan kepada moratorium bersasar yang memberi banyak faedah kepada mereka yang terjejas.

“Proses kita lakukan adalah untuk laksanakan moratorium bersasar ini bererti ramai akan dapat faedah dan tindakan untuk laksanakan prosiding undang-undang akan dapat dielakkan. Sebab itu kepada peminjam hadapi sedikit masalah boleh mengunjungi Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK) yang bertanggungjawab beri nasihat pada peminjam

“Dan juga dengan mengunugi Perusahaan kecil dan sederhana (SDRS) untuk dapatkan khidmat nasihat,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.