nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

270,837 permohonan kad MyPR diluluskan

17 OGOS: Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) sudah meluluskan sebanyak 270,837 permohonan kad pengenalan pemastautin tetap (MyPR) kepada warga asing yang memenuhi syarat ditetapkan kerajaan sehingga 30 Jun lalu.

Timbalan Menteri Dalam Negeri I, Datuk Seri Ismail Mohamed Said berkata, pengeluaran kad pengenalan kepada pemastautin tetap (MyPR) oleh JPN adalah berdasarkan Subperaturan 5(3)(b) Peraturan Pendaftaran Negara 1990.

Beliau yang juga Ahli Parlimen BN Kuala Krau berkata bagi mendapatkan kad pengenalan MyPR pemohon perlu mempunyai pasport yang sah dan mempunyai Permit Masuk dikeluarkan Jabatan Imigresen Malaysia.

“Dasar sedia ada bagi permohonan permit masuk menetapkan empat kategori permohon yang layak dipertimbangkan untuk mendapat permit masuk.

“Antara syarat berkenaan termasuklah kategori suami kepada warganegara, isteri kepada warganegara, anak kandung kepada warganegara dan kategori sistem mata untuk warga asing sepenuhnya,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan dikemukakan oleh Ahli Parlimen PH Sekijang, Natrah Ismail yang meminta Menteri Dalam Negeri menyatakan prosedur operasi standard (SOP) yang digunakan untuk permohonan pemastautin tetap Malaysia kerana terdapat banyak permohonan yang ditolak tanpa menyatakan sebab penolakan.

Mengulas lanjut, Ismail berkata permohonan permit masuk yang ditolak adalah berdasarkan kepada SOP sedia ada berdasarkan faktor tertentu termasuk tidak memenuhi syarat pertimbangan untuk permohonan permit masuk seperti sistem mata untuk warga asing sepenuhnya dan tempoh perkahwinan serta keberadaan permohon tidak menepati kelayakan kategori pasangan kepada warganegara.

Beliau berkata permohonan juga boleh ditolak jika terdapat bantahan terhadap borang rujukan imigresen daripada PDRM, terdapat bantahan terhadap permohonan hasil daripada pemeriksaan naziran, permohonan disenarai hitam jabatan, penaja atau pemohon meninggal dunia, pasangan telah bercerai dan penaja telah menarik diri daripada menjadi penaja.

“Berikutan itu, satu penolakan dikeluarkan oleh JIM adalah berdasarkan faktor penolakan selari dengan SOP ditetapkan. Bagaimanapun, sekiranya pemohon memerlukan penjelasan atas permohonan permit masuk, pemohon boleh dirujuk kepada pejabat Imigresen,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.