nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Gesa SPRM siasat projek RTB Sungai Pelepas

4 SEPT: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) digesa menjalankan siasatan terperinci berhubung dakwaan kemungkinan berlaku penyelewengan dalam proses pengambilalihan tanah penduduk untuk pelaksanaan projek Rancangan Tebatan Banjir (RTB) Sungai Pelepas di Sungai Buloh, Selangor.

Yang di-Pertua PAS Kawasan Sungai Buloh, Dr Zaharudin Muhammad berkata, kemungkinan besar terdapat permainan politik licik dalam projek RTB berhubung beberapa perkara yang cuba diselindungkan.

Menurut beliau, antara perkara meragukan adalah penerimaan bayaran pampasan (ex-gratia) yang tidak telus kepada penduduk yang terjejas.

“Jumlah pampasan yang dicatatkan oleh pejabat tanah bernilai lebih daripada RM390,000, tetapi jumlah yang diterima oleh penduduk hanya RM240,000 sahaja.

“Malah, kerajaan negeri memberikan tempoh selama seminggu sahaja bagi menjelaskan cek yang telah diberikan. Kemudian, penduduk dipaksa untuk menandatangani surat akur janji dan salinannya tidak diberikan kepada penduduk,” katanya seperti dilaporkan HarakahDaily, hari ini.

Tambah Zaharudin, PAS Pusat juga tidak putus-putus membantu penduduk untuk meyakinkan pihak kerajaan negeri agar memilih jalan penyelesaian yang terbaik buat penduduk di situ.

“Saya rasa dalam seminggu tidak kurang daripada tiga kali kami (Dr Zaharudin dan Dr Zuhdi) turun naik untuk berjumpa dengan pihak kerajaan negeri supaya memilih pilihan yang kedua iaitu melebarkan sungai di bahagian tanah Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS).

“Kami sudah teliti segala impak dan kesannya terhadap alam sekitar dan sungai tersebut dari segi profesionalnya, arkiteknya dan pengukurannya, semuanya tiada masalah,” katanya.

Jelasnya, walaupun acap kali ditekankan hal yang sama, kerajaan negeri Selangor tetap berkeras untuk melencongkan laluan sungai ke kediaman penduduk dan menjejaskan hampir 19 buah keluarga.

Katanya, pihaknya bertekad untuk menyokong dan membantu kerana prihatin nasib orang Melayu dan Islam yang teraniaya oleh pemerintahan kerajaan negeri.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.