nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

“Jangan leka, kita masih berperang dengan COVID-19”

15 SEPT: Tan Sri Muhyiddin Yassin mengingatkan semua rakyat yang Malaysia masih berada dalam peperangan menentang COVID-19.

Justeru tegas Perdana Menteri, dalam situasi ini, disiplin dan pematuhan masyarakat terhadap peraturan dan prosedur operasi standard (SOP) adalah amat penting untuk memutuskan rantaian jangkitan COVID-19.

Katanya, matlamat kerajaan bukan hanya untuk melandaikan lengkuk penularan tetapi juga memastikan wabak jangkitan ini dapat dikawal untuk suatu tempoh yang panjang.

“Kawalan sempadan negara juga akan terus dipertingkatkan untuk mengekang aliran kemasukan individu yang berpotensi dijangkiti COVID-19 ke dalam negara kita.

“Sempadan negara kita masih ditutup kecuali untuk tujuan perniagaan termasuk pelaburan dan pendidikan dengan
syarat-syarat pematuhan SOP tertentu yang ketat,” katanya dalam perutusan khas malam ini.

Tambah Muhyiddin, jika dibandingkan dengan situasi di beberapa negara luar, terdapat negara yang masih berusaha keras menangani penularan jangkitan COVID-19 yang belum lagi menunjukkan tanda untuk reda.

Malah, katanya, beberapa buah negara kini menghadapi ancaman gelombang baharu penularan COVID-19.

“Perkara yang sama boleh berlaku di Malaysia jika kita leka dan memandang remeh penularan wabak ini di peringkat global.

“Walaupun kawalan sempadan negara yang ketat menimbulkan sedikit kesukaran khususnya kepada saudara dan saudari yang mempunyai urusan di luar negara, tindakan tegas perlu diambil untuk melindungi rakyat dan negara kita daripada wabak yang mengancam nyawa ini.

“Kita perlu mengimbangi antara keperluan untuk melindungi nyawa dan kehidupan rakyat Malaysia. We must strike a fine balance between protecting lives and livelihoods of all Malaysians,” jelasnya.

Justeru, kata Perdana Menteri, kerajaan tidak akan terburu-buru untuk membuka sempadan negara.

“Malah kawalan sempadan negara kita akan terus diperketatkan termasuk meningkatkan usaha menghalang kemasukan pendatang asing tanpa izin,” tegasnya.

Dalam pada itu, tegas Muhyiddin, kerajaan tidak teragak-agak untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan atau PKPD di kawasan-kawasan yang mencatatkan kes-kes baharu COVID-19 yang tinggi.

Menerusi ucapannya itu, Perdana Menteri juga menyentuh soal pemakaian pelitup muka dan amalan norma baru lain yang merupakan satu kewajipan selagi mana wabak ini masih wujud.

“Jangan berasa janggal atau kekok untuk memakainya. Pemakaian penutup hidung dan mulut telah menjadi kebiasaan dalam masyarakat kita.

“Kini, kita semua mesti memainkan peranan sebagai “petugas barisan hadapan” dengan terus mengamalkan norma baharu dalam kehidupan,” jelasnya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.