nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Majikan masih boleh mohon subsidi upah

28 OKT: Majikan yang layak digalakkan memohon insentif di bawah Program Subsidi Upah 2.0 yang masih dibuka sehingga 31 Disember ini.

Menerusi program tersebut, majikan boleh mendapatkan bantuan kewangan bagi setiap pekerja yang berpendapatan RM4,000 dan ke bawah mulai 1 Oktober lalu di bawah pakej KITA PRIHATIN.

Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz berkata Program Subsisi Upah merupakan salah satu inisiatif yang paling dimanfaatkan oleh majikan.

TENGKU ZAFRUL TENGKU ABDUL AZIZE
TENGKU ZAFRUL TENGKU ABDUL AZIZ

“Setakat 16 Oktober lalu, sebanyak RM11.998 bilion subsidi upah telah diluluskan untuk memanfaatkan lebih 322,150 majikan serta lebih 2.639 juta pekerja,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika membentangkan laporan Unit Pelaksanaan dan Koordinasi Stimulus Ekonomi antara Agensi Nasional (LAKSANA) ke-27 menerusi laman Facebook miliknya.

Berhubung Program Insentif Pengambilan Pekerja dan Bantuan Latihan, Tengku Zafrul memberitahu, sehingga 16 Oktober lalu, seramai 58,822 pekerja telah berjaya mendapat pekerjaan melalui program ini.

“Daripada jumlah ini, seramai 46,838 pekerja di bawah umur 40 tahun, 7,168 dalam kumpulan usia 40-60 tahun, 302 orang kelainan upaya dan 4,514 perantis,” jelasnya.

Bagi inisiatif melonjakkan perniagaan, beliau berkata, sebanyak RM2 bilion telah diperuntukkan di bawah Pembiayaan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) PENJANA, dengan memberi keutamaan kepada PKS dari pelbagai sektor perniagaan yang belum pernah mendapat pinjaman daripada bank sebelum ini.

Tengku Zafrul menambah, sehingga 16 Oktober lalu, sebanyak 4,176 permohonan PKS telah diluluskan dengan nilai pinjaman sebanyak RM930.4 juta.

“Untuk Pembiayaan Sektor Pelancongan PENJANA bernilai RM1 bilion, setakat 16 Oktober, sebanyak 397 PKS telah menyerahkan permohonan dan daripada jumlah itu, sebanyak 162 permohonan dengan nilai RM28.8 juta telah diluluskan,” katanya.

Menurut beliau, di bawah Skim Pemulihan Perniagaan TEKUN (TBRS), terutamanya untuk PKS Mikro, sebanyak RM77.4 juta telah disalurkan kepada 11,683 PKS mikro yang terdiri daripada bengkel kenderaan, kedai runcit dan pembuatan kraftangan.

“Bagi Pembiayaan Mikro Kredit PENJANA di bawah Bank Simpanan Nasional (BSN), sejumlah RM133.3 juta telah diagihkan kepada 3,668 mikro PKS dalam sektor runcit dan perkhidmatan runcit sehingga 16 Oktober,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.