nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jabatan Penjara tubuh JK khas COVID-19

3 NOV : Kementerian Dalam Negeri (KDN) melalui Jabatan Penjara telah menubuhkan jawatankuasa khas COVID-19 bagi mengekang penularan wabak itu daripada meningkat di kalangan banduan dan kakitangan penjara.

Timbalan Menteri Dalam Negeri II, Jonathan Yasin berkata jawantankuasa ini juga akan bertindak dalam membuat sebarang keputusan dasar dan perundangan yang dapat menambah baik prosedur operasi standard (SOP) yang sedia ada.

Menurut beliau, SOP baharu yang dilaksanakan itu mencapai keputusan positif apabila kes positif di penjara menunjukkan penurunan dengan memperkukuhkan SOP sedia ada dengan kerjasama Kementerian Kesihatan.

jonathan yasin
JONATHAN YASIN

“Kita akui bahawa ada beberapa perkara perlu ditambah baik perkhidmatan dan khidmat dalam penjara Malaysia supaya masalah seperti yang dibangkitkan oleh saudara Ebit Lew dapat ditangani,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen BN Jempol, Datuk Salim Sharif tentang langkah yang diambil oleh kerajaan terhadap kenyataan penceramah bbebas, Ebit Lew yang menyatakan penjara kini sudah terlalu sesak dan tidak mengikut norma baharu.

Dalam pada itu, bagi menjawab soalan asal Ahli Parlimen PAN Lumut, Datuk Dr Mohd Hatta Md Ramli tentang langkah-langkah reformasi kepada sistem penjara di Malaysia yang diambil kerajaan selepas penularan mendadak COVID-19 dalam kalangan banduan dan kakitanganpenjara, Jonathan berkata, KDN dalam proses memuktamadkan cadangan penempatan banduan berdasarkan sabitan kesalahan.

“Mereka ini akan ditempatkan di beberapa Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang akan diwartakan sebagai penjara sementara di bawah Seksyen 8 Akta Penjara 1955. KDN juga akan mewujudkan pusat-pusat transit di institusi penjara.

“Ini untuk penempatan banduan yang boleh diterima masuk dengan mengambil kira pengasingan berdasarkan tarikh-tarikh kemasukan.

“Selaras hala tuju penjara iaitu dua pertiga banduan layak akan melalui pemulihan di luar penjara, langkah pemerkasaan sistem parol, perintah kehadiran wajib, program berintegrasi penghuni industri, dan pelepasan banduan secara berlesen juga akan dapat dijangka mengurangkan kesesakan dan mengekang wabak COVID-19 di dalam penjara,” katanya – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.