nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKP mungkin dilaksana seluruh Sabah?

7 NOV: Majlis Keselamatan Negara (MKN) sedang membuat penilaian untuk mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh Sabah kerana negeri itu terus mencatatkan kes COVID-19 harian tertinggi pada masa ini.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, MKN dan Kementerian Kesihatan (KKM) dijangka akan membentang dan mengumumkan sebarang keputusan berhubung perkara itu Isnin ini.

“Hampir keseluruhan daerah di Sabah kini diisytiharkan Zon Merah… jadi kita telah diminta oleh Perdana Menteri (Tan Sri Muhyiddin Yassin) mengadakan mesyuarat khas jawatankuasa teknikal untuk melihat secara terperinci dalam menentukan prosedur operasi standard (SOP) dan kesan daripada pelbagai aspek.

“Kalau kita nak perkenalkan PKP semula sebagai contoh, maka SOP perlu diperkenalkan semula dan kita perlu menerliti SOP ini mengikut nasihat KKM,” katanya dalam sidang media di Kementerian Pertahanan, Kuala Lumpur, hari ini.

Ismail Sabri Yaakob
ISMAIL SABRI YAAKOB

Sementara itu ketika diminta mengulas sikap segelintir individu yang melanggar larangan rentas negeri dalam tempoh PKP Bersyarat (PKPB), beliau akan meminta pihak polis untuk mengetatkan kawalan sekatan jalan raya.

“Memang kita beri kuasa kepada pihak polis untuk membuat sekatan jalan raya ini, namun mungkin ada pihak yang mengisi borang memaklumkan tujuan rentas negeri, tidak memberi gambaran sebenar (tidak jujur).

“Saya percaya pihak polis akan memperketatkan lagi (kawalan) selepas PKPB dikenakan di lebih banyak negeri bermula 9 November ini,” katanya bagi mengulas kes seorang jururawat yang melakukan perjalanan rentas negeri dari Lembah Klang ke Kelantan, mengakibatkan empat ahli keluarganya positif COVID-19.

Dalam pada itu, Ismail Sabri memberitahu, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) berjaya mengesan 14 bot nelayan asing di kawasan perairan Pulau Pinang menerusi Op Benteng, semalam.

Berikutan itu, beliau menjelaskan, KD Laksamana Tan Pusmah telah diatur gerak untuk mengusir kesemua bot nelayan itu keluar daripada perairan negara.

Menerusi Op Benteng yang dijalankan di seluruh negara itu juga, seramai 15 pendatang asing tanpa izin, selain masing-masing seorang tekong dan penyeludup berjaya ditahan manakala lima kenderaan berat turut dirampas.

Selain itu seramai 407 individu telah ditahan kerana ingkar PKP Pemulihan (PKPP) dengan 403 dikompaun, manakala empat lagi direman.

“Antara kesalahan ingkar arahan PKPP termasuklah tidak memakai pelitup muka (148), gagal mematuhi arahan penjarakan fizikal (99), premis gagal menyediakan peralatan/merekod butiran pelanggan (67), premis beroperasi lebih masa (9), aktiviti pusat hiburan (7), parti tertutup (7) dan lain-lain (70),” jelasnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.