nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bebas berniaga, asalkan mohon lesen sementara

13 NOV: Kementerian Wilayah Persekutuan akan memastikan peniaga di bawah inisiatif Wilayah Bebas Berniaga mematuhi segala prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan dan tidak menyumbang kepada masalah kesesakan dan kebersihan di bandar raya.

Menterinya, Tan Sri Annuar Musa berkata, pihaknya turut memberi jaminan akan memastikan inisiatif tersebut yang bermula Ahad ini di ketiga-tiga wilayah dilaksanakan dalam keadaan terkawal di bawah pemantauan pihak berkuasa tempatan (PBT) masing-masing.

“Bila saya kata bebas berniaga, ia bukan bermakna semua orang boleh buat sesuka hati tanpa mengikut peraturan atau SOP, seolah-olah tiada undang-undang.

“Mereka masih perlu memohon lesen sementara (selama enam bulan) yang akan dikeluarkan secara percuma, malah butiran mereka juga direkodkan,” katanya dalam sidang media menerusi Facebook miliknya, hari ini.

annuar musa
ANNUAR MUSA

Terdahulu, Annuar sebelum ini mengumumkan memberi kebenaran kepada warga Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan, untuk membuka gerai atau perniagaan secara kecil-kecilan di mana-mana kawasan yang sesuai mulai Ahad ini.

Namun, pengumuman itu menimbulkan pelbagai reaksi beberapa pihak yang bimbang jika dasar baharu itu disalah guna dan memberi kesan kepada keselamatan awam.

Justeru itu, Annuar yang juga Ahli Parlimen Ketereh meminta masyarakat dan pihak tertentu agar tidak bersikap skeptikal dan menegaskan inisiatif itu hanya untuk tempoh sementara, bagi membantu golongan terjejas akibat COVID-19.

“Sekiranya ada peniaga melanggar SOP dan peraturan atau menimbulkan kekacauan, mereka akan dinasihatkan sama sahaja seperti keadaan sebelum ini, bezanya dalam tempoh ini PBT tidak akan membuat rampasan barangan,” katanya.

Sementara itu dalam sidang media berasingan, Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Dr Santhara Kumar menyatakan pihak PBT telah menggariskan beberapa SOP dalam memastikan aspek keselamatan dan kebersihan lokasi perniagaan.

“Antara SOP ditetapkan adalah lokasi gerai tidak menghalang laluan pejalan kaki, tidak berada di simpang jalan dan tidak menggunakan struktur kekal yang boleh mencacatkan keindahan bandar raya.

“Peniaga juga akan menandatangani satu aku janji selain perlu memaklumkan tentang jenis barangan yang dijual,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.