nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

KKMM guna kaedah ampuh tangani berita palsu

16 NOV: Kerajaan akan terus mengenal pasti kaedah paling ampuh dalam menangani isu penyebaran berita palsu dan tidak benar bagi memastikan rakyat mendapat berita yang sah dan terkini.

Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Dr Mah Hang Soon, ketika mewakili Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah menjawab soalan alam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat hari ini berkata, Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) sentiasa berusaha membendung masalah penyebaran berita palsu terutama berkaitan pandemik COVID-19 yang menimbulkan rasa panik dan menggugat ketenteraman awam.

Hang Soon berkata, KKMM menerusi agensinya seperti Radio Televisyen Malaysia (RTM), Jabatan Penerangan, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) serta BERNAM secara berterusan menggunakan platform masing-masing untuk memberikan maklumat yang tepat dan tulen berkenaan dasar kerajaan.

“Antara tindakan telah dilaksanakan adalah seperti berikut Program Info On Wheel atau turun padang bagi penerangan terus ke akar umbi mengenai langkah pencegahan COVID-19 supaya masyarakat lebih faham dan mendapatkan maklumat tepat. Program ini membabitkan seluruh pemimpin masyarakat dari seluruh negara.

“Media sosial rasmi KKMM juga digunakan untuk menyangkal isu penyebaran berita palsu dengan penyebaran maklumat yang sahih mengenai kenyataan media, liputan berita atau video dari RTM dan BERNAMA.

“Dari tempoh januari hingga Oktober 2020 sebanyak 987 hantaran atau posting menggunakan maklumat daripada Kementerian Kesihatan, Jabatan Penyiaran Malaysia dan BERNAMA untuk dihebahkan di semua media rasmi Jabatan Penerangan,” katanya.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen BN Arau, Datuk Seri Dr. Shahidan Kassim yang meminta Menteri Komunikasi dan Multimedia menyatakan apakah mekanisme yang dilakukan oleh pihak kementerian bagi membendung masalah penyebaran berita palsu terutamanya berkaitan pandemik COVID-19 yang telah menimbulkan panik dan menggugat ketenteraman awam.

Shahidan juga bertanya sama ada kementerian bercadang untuk mengembalikan semula Akta Antiberita Tidak Benar yang dimansuhkan sebelum ini.

Terdahulu, Hang Soon memaklumkan beliau menjadi wakil KKMM untuk menjawab soalan kerana Saifuddin baru sahaja menjalani ujian saringan COVID-19 beberapa hari lalu dan Timbalan Menteri berkenaan pula mempunyai temu janji dengan doktor hari ini.

Dalam pada itu, Hang Soon berkata KKMM menerusi Jabatan Penerangan juga menggunakan kaedah paparan elektronik dan publisiti menerusi publisiti bercetak dengan kerjasama rakan strategik bermula pada awal Februari dan diteruskan dengan kempen pembudayaan norma baharu putuskan rantaian COVID-19.

Beliau berkata, KKMM juga menerbit dan mengedarkan lebih sejuta risalah ke seluruh negara dalam pelbagai bahasa termasuk Iban dan Kadazan bagi menangan isu penyebaran berita palsu.

“RTM juga sudah menerbitkan rancangan bertajuk ‘Pastikan Sahih’ yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat pada jam 6.30 petang di saluran Berita RTM MyFreeView 1,2,3 bagi memberikan maklumat benar dan membetulkan maklumat palsu yang tular menerusi penubuhan Pasukan Respon Pantas (PRP) pada 24 Mac lalu bersama Majlis Keselamatan Negara (MKN), SKMM dan Jabatan Penerangan.

“KKMM berharap rakyat dapat bertindak memerangi berita paslu yang boleh menyebabkan timbul rasa gusar dan, menggancam ketenteraman awam dengan mesej ‘Tidak Pasti Jangan Kongsi,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.