nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MAFI runding tambahan subsidi penanam padi

2 DIS: Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) telah memulakan rundingan awal dengan Kementerian Kewangan bagi mendapatkan peruntukan tambahan untuk pemberian subsidi kepada penanam padi menerusi Skim Subsidi Harga Padi (SSHP).

Menterinya, Datuk Seri Dr Ronald Kiandee berkata, tindakan berkenaan perlu berikutan jumlah peruntukan diberikan MOF menerusi Belanjawan 2021 adalah hanya RM570 juta atau kurang RM50 juta daripada RM620 juta dipohon MAFI.

“MAFI akan mengemukakan permohonan peruntukan tambahan dengan Kementerian Kewangan bagi membela golongan pesawah. Ini penting kerana MAFI meletakkan kita menyasarkan hasil padi negara akan meningkat kepada 1.9 juta tan metrik tahun depan.

“Peruntukan subsidi berjumlah RM570 juta berkenaan hanya merangkumi pengeluaran 1.5 juta tan metrik padi sahaja, jadi sebab itulah kita maklum awal kepada MOF bahawa peruntukan subsidi berkenaan tidak mencukupi untuk subdisidi disasarkan untuk output pertanian pada tahun depan iaitu RM1.9 juta tan metrik,” katanya.

ronald kiandee
RONALD KIANDEE

Beliau berkata demikian ketika menggulung perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan (Belanjawan) 2021 peringkat jawatankuasa bagi kementeriannya dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Belanjawan bagi MAFI diluluskan setelah undian suara mendapati lebih ramai Ahli Parlimen yang bersetuju sekali gus membolehkan peruntukan sebanyak RM3.277 bilion disalurkan terus memperkasakan sektor agromakanan dan melaksanakan pelbagai insentif bagi memmbantu meningkatkan tahap hidup petani, penternak dan nelayan di seluruh negara, pada tahun depan.

Mengenai kebimbangan dibangkitkan oleh Ahli Parlimen PH Port Dickson, Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa projek pembinaan Kompleks Ibu Pejabat Lembaga Pemasaran Persekutuan (FAMA) baharu di Kelana Jaya yang dilaksanakan secara kaedah pertukaran tanah, Ronald berkata projek berkenaan dirancangan sejak 2011 dan dibuat mengikut kaedah tatacara perolehan pihak berkuasa dan sudah mendapat kelulusan Kabinet.

“Proses ini melalui pelbagai peringkat kajian di zaman tiga Perdana Menteri dan hanya diluluskan dan perjanjiannya baru ditandatangani selepas pembentukan kerajaan Perikatan Nasional (PN). Bangunan ini juga menyediakan pusat jualan agro bazar untuk memasarkan produk pertanian dan agro,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.