nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Hospital Gaza hampir lumpuh diserang COVID-19

8 DIS: Rakyat Palestin di Gaza bukan sahaja diancam oleh tindakan keganasan rejim Zionis Israel, malah mereka terpaksa menghadapi pandemik COVID-19 tanpa sokongan sistem penjagaan kesihatan yang mencukupi.

Pertubuhan Kebudayaan Palestin Malaysia (PCOM) menarik perhatian semua pihak tentang amaran yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) bahawa sistem penjagaan kesihatan di Gaza hampir lumpuh akibat sekatan rejim Zionis dan peningkatan mendadak kes COVID-19.

Dalam laporan terkini Kementerian Kesihatan Palestin semalam, pada masa ini, terdapat sebanyak 113,755 kes COVID-19 dan 942 kematian akibat wabak itu di wilayah-wilayah Palestin yang diduduki termasuk Jerusalem, Tebing Barat dan Gaza.

Peningkatan mendadak COVID-19 dilaporkan di Gaza, di mana lebih daripada 800 kes baharu direkodkan setiap hari dengan jumlah keseluruhan 25,592 kes termasuk 149 kematian.

Perkembangan itu agak membimbangkan kerana Gaza yang mempunyai lebih dua juta penduduk dalam kawasan seluas 360 kilometer persegi adalah kawasan yang mempunyai kepadatan penduduk tertinggi di dunia.

Pertubuhan setempat dan antarabangsa telah menyuarakan kebimbangan tentang bencana yang bakal dihadapi penduduk Gaza akibat penularan COVID-19.

Pakar-pakar kesihatan telah memberi amaran bahawa pandemik itu akan menjadi tidak terkawal sehingga menjangkiti setiap keluarga dan individu.

Lebih memburukkan keadaan, hospital-hospital di Gaza tidak bersedia langsung menghadapi situasi tersebut dan para doktor merayu bantuan masyarakat antarabangsa.

Hospital-hospital di Gaza kekurangan mesin oksigen, alat bantuan pernafasan, peralatan perlindungan diri, peralatan kebersihan diri dan ubat-ubatan.

Selain itu, usaha mengesan dan mengekang penularan COVID-19 bertambah sukar kerana tiada kit ujian virus tersebut di Gaza.

“Rejim Zionis Israel menyekat sebahagian besar bekalan dan peralatan perubatan dari memasuki Gaza,” kata PCOM.

Sehubungan itu, PCOM menggesa masyarakat antarabangsa agar memberi tekanan kepada rejim Zionis Israel untuk membuka sekatan terhadap Gaza dan pada masa yang sama, menggerakkan usaha menghantar bekalan dan peralatan perubatan untuk memerangi COVID-19 di wilayah tersebut. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.