nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jangan timbang lagi jual aset kerajaan – PN BBC

9 DIS: Kerajaan Perikatan Nasional (PN) diharapkan untuk tidak lagi melakukan sebarang pertimbangan terhadap unsur penjualan aset kerajaan khususnya Tabung Haji Plantations Berhad (THP) kepada Tamaco Plantation Sdn Bhd (Tamaco).

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PN BBC), Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, pihaknya juga turut mengharapkan agar mana-mana harta kerajaan yang dijual kerajaan terdahulu, dikembalikan semula.

Pada masa yang sama, beliau merakamkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada kerajaan kerana menarik balik keputusan menjual anak syarikat TH Plantations Bhd, Bumi Suria Ventures Sdn Bhd (BSV) dan Maju Warisanmas Sdn Bhd (MWM) kepada Tamaco Plantation Sdn Bhd (Tamaco).

“Apabila Usul 19 (1) Kamar Khas dibentang kepada Yang Berhormat Speaker, saya telah menerima jawapannya hari ini yang berbunyi ‘saya telah meneliti usul dikemukakan oleh Yang Berhormat Datuk Seri dan saya dimaklumkan bahawa urus niaga bagi kelulusan perolehan hartanah tersebut telah ditarik balik oleh kerajaan’.

“Jadi, (usul) ini telah ditolak dalam kamar kerana telah diselesaikan namun kami tidak mahu diteliti. Kami mahu ditarik balik sepenuhnya atau dibatalkan sahaja. Diharap juga harta-harta milik kerajaan yang dijual Pakatan Harapan (PH) dicari jalan dibeli balik sebab tiada keperluan untuk menjual harta negara.

“Saya nak mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin kerana menarik balik keputusan untuk menjual aset Tabung Haji (TH). Jadi saya dan rakan-rakan Ahli Parlimen lain berharap tiada lagi sebarang pertimbangan untuk menjual aset TH,” katanya menerusi sidang media di bangunan Parlimen, hari ini.

Kerajaan telah memutuskan untuk menarik balik kelulusan perolehan hartanah secara tidak langsung oleh Tamaco daripada THP pada 4 Disember lalu.

Perkara itu dijelaskan oleh Menteri-menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mustapa Mohamed (Ekonomi) dan Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri dalam kenyataan bersama, semalam.

Kenyataan itu turut menjelaskan bahawa permohonan perolehan hartanah secara tidak langsung oleh Tamaco melalui langganan 100 peratus saham dalam Bumi Suria Ventures Sdn Bhd dan Maju Warisanmas Sdn Bhd daripada THP adalah tertakluk kepada Garis Panduan Perolehan Hartanah yang telah berkuat kuasa sejak 1 Mac 2014.

Garis panduan itu telah menetapkan bahawa sebarang permohonan perolehan tanah secara langsung atau tidak langsung yang mengakibatkan pengurangan pemilikan hartanah kepentingan bumiputera oleh bukan bumiputera adalah tertakluk kepada pemilikan sekurang-kurangnya 30 peratus kepentingan bumiputera.

Berdasarkan ketetapan itu, surat kelulusan bertarikh 24 November 2020 telah dikeluarkan ke atas permohonan ini dengan syarat pihak Tamaco hendaklah mewujudkan pemilikan ekuiti sekurang-kurangnya 30 peratus kepentingan bumiputera dalam tempoh satu tahun daripada tarikh surat kelulusan dikeluarkan.

Kelulusan secara bersyarat ini diberi atas justifikasi yang telah diberikan oleh pihak THP demi kelangsungan operasi dan kestabilan kewangan syarikat. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.