nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKP: Kerajaan tak boleh buat keputusan sambil lewa

17 DIS: Kerajaan tidak boleh membuat keputusan sambil lewa dalam menentukan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara, negeri atau daerah bagi menyekat penularan wabak COVID-19 kerana pelbagai aspek perlu diteliti, sebelum ia dimuktamadkan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datuk Seri Mohd Redzuan Md Yusof berkata, kerajaan mengambil langkah mengekang penularan jangkitan wabak COVID-19 berdasarkan peruntukan di bawah Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342).

Beliau berkata, kerajaan pada setiap masa akan membuat penelitian terlebih dahulu dari pelbagai aspek, sebelum sebarang keputusan pelaksanaan sekatan pergerakan dibuat sama ada di peringkat daerah, negeri atau secara keseluruhan di seluruh negara.

MOHD REDZUAN MD YUSOF
MOHD REDZUAN MD YUSOF

“Penelitian ini dibuat melalui perbincangan menyeluruh yang melibatkan kementerian-kementerian dan agensi-agensi yang berkaitan khususnya melalui mekanisme Sidang Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN): Pengurusan COVID-19 dan Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksaanaan PKP yang diadakan hampir setiap hari sejak pandemik ini melanda negara kita.

“Penilaian risiko jangkitan COVID-19 yang dijalankan oleh pihak Kementerian Kesihatan (KKM) memainkan peranan terpenting dalam menentukan tahap keseriusan jangkitan kes yang berlaku di sesuatu tempat. Antara faktor yang diambil kira dalam penilaian risiko jangkitan ini termasuklah kadar peningkatan kes, taburan kes positif, kepadatan penduduk, kewujudan tempat-tempat awam dan keadaan sosiodemografi penduduk,” katanya dalam sesi waktu pertanyaan menteri sidang Dewan Rakyat hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PH Ledang, Syed Ibrahim Syed Noh meminta Perdana Menteri menyatakan pendirian kerajaan dalam menangani penularan wabak COVID-19.

Mengulas lanjut, Mohd Redzuan berkata satu lagi penelitian yang dibuat oleh Kerajaan sebelum keputusan pelaksanaan PKP adalah penilaian dari segi analisis kos, kemampuan tenaga kerja dan faedah pelaksanaannya yang tertumpu kepada aspek kesihatan awam.

Beliau berkata antara perkara yang diambil kira dalam analisis ini adalah persediaan dan kemampuan fasiliti seperti makmal dan klinik/hospital kerajaan; keperluan peralatan perlindungan diri (PPE) dan sanitasi, kos ujian saringan COVID-19.

“Kerajaan juga perlu mengambil kira lokasi penempatan individu bawah pemerhatian (PUS) dan pesakit dalam siasatan (PUI) di stesen kuarantin yang melibatkan kos makan minum, kebajikan, aspek pembersihan, penyelenggaraan; dan keupayaan petugas yang terlibat secara langsung,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.