nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

274 JPPKOA ditubuh tadbir masyarakat Orang Asli

22 DIS: Sebanyak 274 Jawatankuasa Penduduk Keselamatan Kampung Orang Asli (JPKKOA) telah ditubuhkan pada tahun 2020, lebih tinggi berbanding tahun sebelumnya iaitu sebanyak 268 jawatankuasa.

Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar I, Datuk Seri Abdul Rahman Mohamad berkata, seramai 3,562 ahli JPPKOA telah dilantik dan pertambahan ini disebabkan oleh permohonan dari masyarakat Orang Asli yang berhasrat untuk menubuhkan jawatankuasa pembangunan dan keselamatan di kampung mereka.

“Ia juga dipertimbangkan (kementerian) kerana memenuhi kriteria yang ditetapkan kerana penubuhan jawatankuasa pembangunan dan keselamatan kampung Orang Asli adalah hasrat kementerian untuk mendedahkan dan melatih orang asli melibatkan diri dalam pentadbiran dan pengurusan organisasi di peringkat kampung secara demokrasi dan tersusun.

“JPKKOA yang ditubuhkan juga bertanggungjawab dalam pentadbiran daerah dan mereka adalah penghubung antara rakyat dengan agensi-agensi kerajaan serta bertanggungjawab menyebarkan maklumat dan program dilaksanakan kerajaan berkaitan kesejahteraan rakyat,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Negara, hari ini.

ABDUL RAHMAN MOHAMAD
ABDUL RAHMAN MOHAMAD

Beliau menjawab soalan Ahli Dewan Negara, Senator Manolan Mohamad tentang pertambahan JPPKOA tahun ini berbanding tahun lalu.

Dalam pada itu, menjawab soalan Manolan sama ada JPKKOA juga menerima peruntukan RM10,000 seperti yang diterima Jawatankuasa Kemajuan dan Kesejahteraan Kampung (JKKK), Abdul Rahman menyatakan pihaknya setakat ini belum mempunyai perancangan namun perbincangan dengan Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) boleh dilaksanakan bagi memastikan perkara ini dapat direalisasikan.

“Sememangnya sewaktu kerajaan terdahulu peruntukkan sebanyak RM10,000 diberikan kepada JKKK, walau bagaimanapun setakat ini, belum menentukan peruntukan tersebut dan Insya-Allah kalau kita bincangkan mungkin kedua-dua sama ada di peringkat kampung dan JAKOA.

“Kita akan bantu bagi memastikan supaya peruntukan seperti ini dapat dilaksanakan pada masa-masa yang akan datang ini,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.