nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Zulkifli nafi lepas tangan isu kartel daging import

31 DIS: Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menafikan beliau mengambil sikap ‘lepas tangan’ dalam isu kartel daging lembu import haram yang hangat diperkatakan umat Islam di seluruh negara, sekarang.

Berikutan itu, beliau meminta rakyat supaya tidak mudah menuding jari kerana apa yang dilakukan adalah demi kepentingan umat Islam di negara ini.

Bagaimanapun, Zulkifli berkata beliau ada menerima beberapa tangkap layar mengenai laporan media selain terdapat segelintir pihak mempersoalkan kenyataan dikeluarkannya membabitkan isu kartel daging lembu import haram terbabit.

“Ada pihak mendakwa seolah-olah saya lepas tangan dan tidak serius dalam menangani masalah ini.

“Kenyataan itu adalah asas kepada dua pilihan yang dikemukakan sebagai jawapan pertanyaan wartawan ketika sidang media diadakan,” katanya dalam ciapan Twitter hari ini.

Semalam, beliau berkata umat Islam berhak membuat pilihan sama ada terus memakan daging import atau berhenti berbuat demikian, bergantung kepada keyakinan masing-masing.

Zulkifli berkata, ini kerana Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) serta ramai mufti sudah memberikan kenyataan dan pandangan masing-masing, selain ia turut dibahaskan di Dewan Negara.

Beliau memberitahu, kenyataan beliau semalam adalah bagi menjawab pertanyaan wartawan berhubung pandangan Timbalan Mufti Perak, Datuk Zamri Hashim yang menyarankan untuk mengelak makan daging import.

Zulkifli berkata, beliau amat menghormati pandangan Zamri kerana ia adalah antara pilihan masing-masing untuk umat Islam.

Beliau turut mengingatkan umat Islam di negara ini bahawa ada banyak pembekal daging import dalam kalangan bumiputera Muslim yang juga pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang sah.

“Umat Islam boleh membuat semakan terhadap status pihak terbabit melalui laman halal.gov.my. Justeru, dengan meraikan pandangan sahabat saya Timbalan Mufti Perak, juga suara pembekal daging import dalam kalangan bumiputera Muslim yang tidak terbabit dalam hal ini, itulah pilihan yang saya kemukakan.

“Saya yakin kita semua bersetuju bahawa pembekal daging import dalam kalangan bumiputera Muslim yang tidak bersalah, tidak wajar terpalit sama dalam isu ini,” katanya.

Zulkifli juga berkongsi hadis Rasulullah SAW yang bermaksud ‘tinggalkanlah perkara yang meragukan kamu kepada perkara yang tidak meragukan kamu’.

“Saya amat berharap kenyataan ini tidak disalah anggap sebagai saya bersikap lepas tangan terhadap isu yang penting bagi umat Islam ini,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.