nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ladang solar terbesar Marang mampu tarik pelabur asing

8 FEB : Coara Solar, pelopor dalam bidang pembangunan dan pembinaan projek solar di Malaysia menghasilkan sistem bumbung PV solar siap guna berkualiti tinggi yang direka dan direkayasa di Malaysia dan Jerman untuk pengguna tempatan dan pelabur di peringkat antarabangsa, khusus untuk pelanggannya yang berpusat di Malaysia dan Asia.

Ditubuhkan pada tahun 2012 di Malaysia, Coara Solar adalah pemaju solar khusus dalam pembangunan stesen jana kuasa solar, reka bentuk dan kejuruteraan berskala besar, EPC untuk projek bumbung solar komersial dan industri.

Pada tahun 2017, Coara Solar telah membina bumbung solar industri pertama untuk penggunaan sendiri di Kuala Ketil (1.2 MWp) dan pada tahun lalu mengusahakan salah satu bumbung solar industri terbesar untuk penggunaan sendiri dengan 4.5MWp di Janda Baik, Malaysia.

Pada bulan Jun 2020, Pengarah Coara Marang, Susan Hemming, telah menandatangani Perjanjian Pembelian Kuasa (PPA) selama 21 tahun dengan utiliti elektrik terbesar di negara ini, Tenaga Nasional Berhad (TNB). 

“Permulaan pembinaan ladang solar Coara Marang telah meningkatkan jumlah pekerjaan tempatan dan akan memberi peluang kepada universiti tempatan di Terengganu untuk mempelajari serta memahami tenaga boleh diperbaharui daripada pelaku industri seperti Coara Solar. 

“Kami di Coara turut berterima kasih atas komitmen dan kerjasama dari Kerajaan Negeri Terengganu dan Terengganu SILICA Consortium Sdh Bhd atas sokongan dan wawasan dalam mengembangkan loji jana kuasa solar berskala besar di rantau ini”, kata Ketua Pegawai Eksekutif Coara Solar, Harald Hemming. 

Loji jana kuasa yang terletak di Marang, Terengganu, timur laut Semenanjung Malaysia dan seluas 245 hektar itu akan menggunakan teknologi dwifungsi kelas tinggi yang dipasang pada pelacak paksi tunggal untuk mencapai kecekapan pengeluaran tenaga maksimum. 

Ia sebagai sebahagian daripada usaha kerajaan untuk meningkatkan campuran tenaga boleh diperbaharui negara dari 2 peratus ke 20 peratus menjelang tahun 2025.

Coara Marang juga telah memperoleh kemudahan bantuan kewangan daripada Malayan Banking Berhad (Maybank), salah satu bank terbesar di Asia Tenggara dan penyokong tegar projek-projek tenaga boleh diperbaharui. 

Projek 116 Megawatt (MWp) dikembangkan bersama rakan kongsi Coara dari Jerman, Ibvogt, pada pusingan ketiga rancangan Solar Skala Besar (LSS3) yang dijalankan oleh Suruhanjaya Tenaga Malaysia pada tahun 2019.

Sekiranya projek ini beroperasi pada Q1, 2022, Coara Marang Solar Project ini akan menghasilkan sekitar 230 GWh tenaga bersih setahun dan mengelakkan lebih dari 170,000 tan pelepasan CO2 setahun.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.