nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

40 kakitangan KKM positif COVID-19 walau sudah divaksinasi

17 APRIL: Seramai 40 kakitangan Kementerian Kesihatan (KKM) dikesan dijangkiti COVID-19, walaupun sudah melengkapkan dua dos suntikan vaksinasi itu.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah, berkata sembilan daripada jumlah itu dijangkiti selepas lebih dua minggu suntikan, manakala 31 kurang dari 14 hari.

Situasi itu, katanya, menunjukkan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) masih perlu dilaksanakan kerana pandemik terbabit masih boleh dijangkiti biarpun selepas mengambil vaksin.

”Seramai 142 kakitangan kesihatan pula dijangkiti selepas dos pertama vaksin COVID-19.

“Namun, mereka yang dijangkiti itu mempunyai gejala kurang teruk,” katanya menerusi muat naik di Facebook rasminya, hari ini.

Dr Noor Hisham berkata, daripada 426 kakitangan kesihatan yang selesai mengambil vaksin, 244 atau 57 peratus tidak dikesan dijangkiti COVID-19 semula.

Katanya, meskipun vaksin COVID-19 memberikan harapan untuk melawan pandemik itu, namun masyarakat tidak boleh mengambil mudah langkah berjaga-jaga.

Beliau berkata, masyarakat perlu sentiasa ingat ‘tiada yang selamat sehingga semuanya selamat’.

“Saya meminta semua orang terus mematuhi langkah pencegahan kesihatan awam seperti dinasihatkan, iaitu kerap mencuci tangan dengan air dan sabun (wash), memakai pelitup separuh muka di tempat awam atau jika bergejala (wear) dan amaran peringatan diberikan KKM yang lebih berkonsep peringatan (warn) atau 3M.

“Elakkan juga 3C, iaitu jauhi kawasan sesak (crowded), kawasan sempit (confined) dan elak sembang atau bertutur dengan jarak dekat (close),” katanya. – Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.