nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dana BEP ditambah bantu usahawan PKS tembusi pasaran eksport

23 SEPT : Dana Business Exports Programme’ (BEP) di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC) ditambah kepada RM30 juta sebagai inisiatif untuk memudah cara usahawan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) Bumiputera menembusi pasaran eksport.

Menterinya, Tan Sri Noh Omar berkata, MEDAC yang awalnya bersetuju untuk menyediakan dana sebanyak RM10 juta buat BEP, membuat pindaan dengan menambah dana sebanyak RM20 juta lagi dan melanjutkan tempoh program itu sehingga 2025, sekali gus memberi manfaat kepada 150 usahawan PKS.

“Kementerian juga menetapkan sasaran supaya program BEP ini dapat melahirkan sekurang-kurangnya 75 syarikat pengeksport baharu dan juga keseluruhan peserta mencatatkan peningkatan jualan eksport sebanyak RM75 juta.

“MEDAC menyambut baik langkah SME Bank yang bekerjasama dengan Unit Peneraju Agenda Bumiputera (TERAJU) dan Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) dalam menganjurkan ‘Program Best Exporters’ pada 2019.

“Melihat kepada testimoni kejayaan peserta apabila 73 syarikat tempatan mencatatkan peningkatan hasil eksport sebanyak RM141.4 juta, MEDAC merasakan ini satu inisiatif yang perlu diteruskan supaya kita dapat membangunkan lebih ramai usahawan global terutama setelah dilanda krisis ekonomi akibat pandemik,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis pelancaran Program Let’s Xcess 2021 SME Bank Wilayah Kuala Lumpur & Selangor dan pelancaran BEP di sini, hari ini.

Yang turut hadir, Presiden Kumpulan/Ketua Pegawai Eksekutif SME Bank, Aria Putera Ismail.

BEP adalah program intervensi berstruktur yang diletakkan di bawah Rancangan Malaysia ke-11 (RMKe-11).

Program berkenaan menyokong Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 di bawah inisiatif mempelbagaikan eksport negara dan mengurangkan kebergantungan kepada eksport minyak dan gas.

Selain itu, BEP juga secara langsung menyokong Teras 6 di bawah Dasar Keusahawanan Negara (DKN) 2030 dalam mengantarabangsakan perusahaan berprestasi tinggi.

Sehingga kini, sebanyak 29 syarikat membabitkan 18 syarikat pembuatan dan 11 syarikat perkhidmatan berdasarkan enam parameter iaitu pengeluaran/teknikal, kewangan, tenaga kerja, keperluan eksport, pemasaran serta standard dan peraturan. dipilih untuk menyertai BEP.

Keenam-enam parameter ini akan membantu usahawan PKS terbabit menyediakan syarikat, produk dan perkhidmatan yang dapat memenuhi permintaan serta piawaian yang perlu untuk memasuki pasaran antarabangsa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.