nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rumah Ikram Keluarga Malaysia Ditambah Lagi 2,000 Unit

24 SEPT: Kerajaan mengumumkan Rumah Keluarga Malaysia atau Rumah Ikram Keluarga Malaysia akan ditambah kepada 2,000 unit sekali gus memanfaatkan kira-kira 10,000 isi rumah.

Pada masa sama, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, semua penerima rumah tersebut akan diberikan pengecualian bayaran sehingga enam bulan bermula dari tarikh mereka menerima kunci.

Menurut beliau, pengecualian bayaran sewa ini akan ditanggung oleh kerajaan dengan melibatkan peruntukan kira-kira RM3 juta bagi membolehkan penerima mendapat manfaat, khususnya Ketua Isi Rumah dapat menumpukan usaha untuk merancakkan ekonomi keluarga.

“Selain itu, sukacita saya maklumkan bahawa, program moratorium bayaran sewa kepada penghuni PPR sedia ada di bawah kawal selia dan pengurusan KPKT, akan diteruskan sehingga akhir tahun 2022. 

Ismail Sabri menyatakan Rumah Keluarga Ikram Malaysia ini menjadi teduhan kepada mereka yang kekurangan pendapatan atau hilang kerja pada kadar sewa minimum RM124 sebulan.

“Insya-Allah, langkah ini akan memberi manfaat kepada kira-kira 10,000 Ketua Isi Rumah atau 50,000 penghuni Projek Perumahan Rakyat (PPR) dengan melibatkan tanggungan kewangan kerajaan berjumlah RM18.84 juta. 

“Inilah sebahagian daripada usaha kita, inisiatif kita, ikhtiar kita untuk Keluarga Malaysia yang memerlukan. Kerajaan terus komited memberikan yang terbaik kepada rakyat keseluruhannya,” katanya ketika berucap pada perasmian Rumah Ikram Keluarga Malaysia di Putrajaya, hari ini. 

Dalam pada itu, Ismail Sabri memaklumkan langkah dan pendekatan yang diperkenalkan oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) melalui Inisiatif perumahan tersebut merupakan satu inisiatif yang tepat pada masanya dan merupakan langkah penampan yang boleh kerajaan berikan kepada rakyat yang memerlukan.

Menurut beliau, Rumah Ikram Keluarga Malaysia ini menjadi teduhan kepada Keluarga Malaysia yang kehilangan serta kekurangan pendapatan atau kehilangan pekerjaan sehingga tidak lagi mampu membayar sewa rumah yang tinggi.

“Begitu juga ada yang terdesak menumpang di rumah saudara-mara kerana terpaksa keluar dari rumah sewa. Saya difahamkan sebanyak 1,000 unit Rumah Ikram Keluarga Malaysia disediakan. 

“Sebagai permulaan di kawasan PPR di sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Kedah, Kelantan dan Johor dengan kadar sewa minimum, iaitu RM124 sebulan selama tempoh maksimum dua tahun.

“Insya-Allah, saya optimis dengan inisiatif yang dilaksanakan oleh kerajaan ini, ia akan memberi manfaat kepada keluarga penerima Rumah Ikram Keluarga Malaysia,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.