nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lembah Klang, Melaka masuk Fasa 3, Kedah Fasa 2

29 SEPT: Mesyuarat Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik COVID-19 mengumumkan Lembah Klang dan Melaka akan memasuki Fasa 3 Pelan Pemulihan Negara (PPN) manakala Kedah memasuki Fasa 2 bermula Jumaat ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, keputusan peralihan fasa bagi negeri berkenaan dibuat setelah mengambil kira penilaian risiko semasa oleh Kementerian Kesihatan (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

“Saya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan tahniah kepada seluruh Keluarga Malaysia, khususnya kerajaan negeri yang bertungkus-lumus menguruskan situasi pandemik di negeri masing-masing, demi memenuhi nilai ambang yang ditetapkan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Majlis rasmi kerajaan dan swasta termasuklah perasmian dan bengkel, dibenarkan di negeri Fasa 2 dan Fasa 3.

Susulan itu, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Kelantan, Johor dan Sabah berada dalam Fasa 2, manakala Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor, Melaka, Perlis, Pahang, Terengganu dan Sarawak pula berada di Fasa 3.

Negeri yang berada di Fasa 4 ialah Negeri Sembilan dan Labuan.

Dalam pada itu, mesyuarat turut membuat ketetapan dengan memberi beberapa kelonggaran seperti majlis rasmi kerajaan dan swasta termasuklah perasmian dan bengkel, dibenarkan di negeri Fasa 2 dan Fasa 3, dengan syarat tetamu telah menerima vaksinasi lengkap dan kapasiti 50 peratus ruang premis, manakala 100 peratus kapasiti penuh bagi Fasa 4.

“Bagi individu yang belum divaksin, perlu menjalani prevent test menggunakan kit ujian kendiri (saliva) sebelum hadir dengan disaksikan oleh penganjur atau pengesahan daripada pengamal perubatan,” katanya.

Ismail juga mengumumkan pembukaan sektor latihan kemahiran dan pusat latihan industri termasuk kolej vokasional, TVET dan sebagainya di semua fasa dengan mematuhi SOP selaras dengan pembukaan institut pengajian tinggi (IPT) berkuat kuasa 15 Oktober ini.

Selain itu, mesyuarat berkenaan turut membenarkan kehadiran penonton/penyokong ke tempat perlawanan sukan dan rekreasi di negeri Fasa 2, Fasa 3, dan Fasa 4.

“Kehadiran ini meliputi sebelum, semasa dan selepas acara sukan serta rekreasi dengan syarat, penonton dan penyokong telah menerima vaksinasi lengkap, memakai pelitup muka sepanjang perlawanan serta tiada aktiviti makan minum sepanjang berada di stadium,” katanya.

Bagaimanapun, menurutnya, kanak-kanak bawah umur 18 tahun tidak dibenarkan untuk menonton perlawanan di tempat acara sukan berlangsung.

Ismail Sabri berkata, walaupun kerajaan memberikan kelonggaran, beliau berharap agar rakyat dapat terus patuh kepada SOP yang ditetapkan dalam usaha memutuskan rantaian COVID-19.

Maklumat lanjut mengenai SOP bagi kelonggaran baharu ini, boleh dilayari di laman sesawang rasmi kementerian-kementerian yang terlibat dan www.mkn.gov.my.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.