nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Elaun 2,267 pelajar Petronas dinaikkan berkuat kuasa serta merta

20 SEPT : Petronas akan menaikkan dua kategori elaun untuk pelajar di bawah tajaan mereka melibatkan 2,267 orang berkuat kuasa serta merta.

Perkara itu diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam ucapannya di Majlis Penyampaian Anugerah PESP 2022 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur hari ini.

“Saya dengan sukacita ingin mengumumkan bahawa Petronas akan menaikkan dua kategori elaun pelajar di bawah tajaan mereka melibatkan 2,267 orang berkuat kuasa serta merta.

“Pertama, kenaikan elaun buku dan peralatan belajar daripada RM1,000 kepada RM1,500 untuk pelajar di Malaysia dan tambahan RM500 untuk pelajar di luar  negara.

“Kedua, pelajar yang baru menerima penajaan PESP, elaun induksi (Onboarding Allowance) akan dinaikkan daripada RM 4,500 kepada RM 5,000,” katanya.

Menurut Ismail Sabri, kenaikan kedua-dua elaun ini mengambil kira kos sara hidup yang semakin tinggi dan bantuan ini diharap dapat meringankan beban pelajar dan ibu bapa seterusnya memudahkan proses pembelajaran pelajar.

Sementara itu, Perdana Menteri berkata, Petronas telah menjadi penyokong kuat kepada usaha Kerajaan memperkasa bidang sains, teknologi, dan inovasi (STI) sebagai pemboleh daya kepada pemantapan sosio ekonomi negara.

Selain tajaan PESP, Petronas juga menurut beliau telah menyumbang lebih RM1 bilion bagi pelbagai program lain dalam bidang pendidikan negara, termasuk membina dua buah Maktab Rendah Sains MARA, bernilai lebih RM211 juta yang mampu menempatkan pelajar dalam persekitaran pembelajaran yang kondusif.

Selain itu, Petronas juga membina dua buah asrama harian luar bandar di kawasan pedalaman yang siap sepenuhnya pada tahun 2019 bagi menyediakan akses pendidikan lebih baik kepada pelajar-pelajar terbabit.

“Lebih 78,000 pelajar B40 di seluruh negara telah menerima manfaat di bawah PrograKembali Ke Sekolah, Yayasan Petronas.

“Selain meringankan beban ibu bapa dan penjaga dari segi menyediakan alatan persekolahan, program ini juga menyuntik semangat pelajar-pelajar terbabit untuk ke sekolah, seterusnya menyedarkan mereka tentang pentingnya pendidikan.

“Saya turut dimaklumkan Petronas turut menyokong program Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional Program (TVET) yang menjadi keutamaan negara bagi menyedikan bakat masa depan.

“Melalui Bantuan Penajaan dan Latihan Institusi Vokasional (VISTA), seramai 11,450 belia di seluruh negara menerima pelbagai bantuan termasuk perkakasan, bantuan pembelajaran dan latihan serta khidmat nasihat,” katanya lagi.

Ismail Sabri berharap, tajaan seperti ini  dapat mendorong pelajar untuk mengorak melangkah lebih jauh untuk menggapai cita-cita dan  pulang dengan kejayaan serta seterusnya menabur bakti kepada industri dan negara yang tercinta.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.