nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bukan kerajaan PN jatuhkan hukuman, budi bicara hakim

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata, kerajaan Perikatan Nasional(PN) tidak pernah menjatuhkan hukuman terhadap Lisa Christina, wanita yang dihukum penjara 30 hari kerana melanggar perintah kawalan pergerakan (PKP).

Sebaliknya, kata beliau sebarang hukuman yang dijatuhkan ke atas pesalah adalah dibuat oleh hakim, mengikut budi bicara mana-mana hakim yang terlibat.

“Satu, bukan kerajaan PN yang jatuhkan hukuman. Hakim yang jatuhkan hukuman dalam mahkamah. Lain hakim, lain hukuman yang dijatuhkan mengikut budi bicara masing-masing,” kata Najib.

Tambahnya, beliau turut bersimpati terhadap wanita itu kerana meskipun kes tersebut bukan isu politik namun, terdapat usaha di kalangan Pakatan Harapan yang mempolitikkan isu ini.

LISA CHRISTINA dan NURUL HIDAYAH

“Walaupun saya bersimpati dengan saudari ini, saya nak jelaskan ia bukan isu politik dan orang PH yang cuba membuatkan ini sebagai isu politik patut tahu dua kebenaran ini.”

Tambahnya, kerajaan PN setakat ini tidak pernah menukar mana-mana hakim atau membuat pindaan undang-undang sejak PH tumbang, sebaliknya ketua-ketua hakim yang adalah pada hari ini merupakan lantikan kerajaan PH dahuu, termasuk Ketua Hakim Negara.

“Dua, kerajaan PN tidak pernah menukar sebarang hakim atau meminda apa-apa undang-undang sejak PH tumbang. Ketua-ketua hakim yang ada sekarang semuanya ditukar dan dilantik masa PH dahulu termasuk ketua hakim negara,” tulisnya dalam satu hantaran di Facebook.

Semalam Lisa memaklumkan dia sudah bersedia dari segi mental untuk menjalani hukuman namun, apabila mula berbual dengan 37 banduan lain di Penjara Kajang, beliau sedar ada sesuatu yang tidak kena.

“Dalam sel ada 38 orang, termasuk saya dan yang lain semua warga asing, wanita Indonesia. Saya satu-satunya rakyat Malaysia di sana.

“Mereka dijatuhi hukuman kerana PKP dan juga kerana tidak ada permit, tetapi hukuman penjara mereka lebih rendah berbanding saya  14 hari. Saya telah dibuli.

“Hukuman terhadap saya paling tinggi dalam sel, itu sebabnya mereka tanya, kenapa wanita Malaysia dipenjara 30 hari hanya kerana (melanggar) PKP?

“Orang ketawakan saya (dalam penjara), mereka kata saya seorang pembohong,” kata Lisa dalam satu sidang media.

Lisa dipenjarakan selama lapan hari sebelum Mahkamah Tinggi membenarkan permohonan semakan dan menggantikan hukuman penjara dengan denda RM1,000 pada 29 April.

Selepas dia dibebaskan dari penjara, Lisa  tidak berpuas hati apabila mendapat tahu anak perempuan Presiden UMNO, Datuk Nurul Hidayah Ahmad Zahid dan pasangannya hanya didenda RM800 bagi kesalahan yang sama.

Lisa, yang bekerja dalam bidang pemasaran dan mempunyai seorang anak lelaki berusia enam tahun, turut berkongsi pengalamannya sebelum ditangkap pada 12 April.

Katanya, dia hanya pergi ke kedai di tingkat bawah flat tempat dia menyewa bilik untuk membeli minuman botol.

Beliau ditahan polis setelah selesai membuat pembelian tersebut.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.