nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Speakar terima usul undi tidak percaya Mahathir kepada PM

8 MEI: Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Mohamad Ariff Mohd Yusof hari ini menerima usul Ahli Parlimen Langkawi Tun Dr Mahathir Mohamad untuk mengemukakan undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Mohamad Ariff telah membalas notis yang dihantar Dr Mahathir, dengan memaklumkan usul tersebut di bawah Perkara 27 Peraturan-peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat.

“Satu usul di bawah Peraturan Mesyuarat 27 (3) yang membangkitkan iaitu: Mengemukakan resolusi untuk membuat ketetapan bahawa Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sebagai ahli yang berhormat Pagoh tidak mempunyai majoriti ahli-ahli yang berhormat Dewan Rakyat.

“…usul di bawah Peraturan Mesyuarat 27 (3) diterima untuk dibawa ke mesyuarat Dewan Rakyat kelak,” katanya pada suatu kenyataan hari ini.

Bagaimanapun, satu lagi usul Dr Mahathir di bawah Peraturan Mesyuarat 4 yang membuat ketetapan bahawa Yang di-Pertua Dewan Rakyat bagi penggal ini dikekalkan sehingga Parlimen bubar ditolak oleh Mohammad Ariff.

Dalam kenyataan hari ini, beliau mengulangi keputusannya semalam menolak usul di bawah Peraturan Mesyuarat 27(3) yang dikemukan Ahli Parlimen Semporna Datuk Seri Shafie Apdal.

MOHAMAD ARIFF

Usul berkenaan adalah membuat ketetapan bahawa Ahli Parlimen Langkawi mempunyai keyakinan majoriti ahli-ahli Dewan Rakyat.  

Perkara 27 (3) menyatakan bahwa setiap pemberitahuan perlu disampaikan tidak kurang dari 14 hari terlebih dahulu kecuali jika atas nama menteri maka memadailah pemberitahuan dikeluarkan tujuh hari sahaja.

Mohamad Ariff juga memaklumkan menolak usul di bawah Peraturan Mesyuarat 18 oleh Ahli Parlimen Batu Sapi Datuk Liew Vui Keong berhubung resolusi untuk membuat ketetapan bahawa Muhyiddin tidak mempunyai keyakinan majoriti ahli-ahli Dewan Rakyat.

“Dalam hal ini, apa jua pertimbangan dan keputusan yang dibuat Yang di Pertua Dewan Rakyat perlu bersifat adil dan saksama serta menjaga integriti Dewan Rakyat dan Parlimen sentiasa terpelihara,” jelas Speaker itu lagi.   

Bagaimanapun, tidak jelas usul Dr Mahathir akan dibahaskan pada sidang 18 Mei ini atau pada sidang Dewan Rakyat yang seterusnya.

Ini kerana Peraturan Mesyuarat 15(1) menyebut usul berkaitan urusan kerajaan hendaklah didahulukan.

Setiausaha Dewan Rakyat pada 17 April lalu telah mengeluarkan notis kepada semua anggota parlimen mengenai sidang yang akan diadakan pada 18 Mei ini.

Bagaimanapun berbeza daripada biasa, sidang tersebut hanya berlangsung selama sehari dan hanya membincangkan rang undang-undang dan usul urusan kerajaan saja.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.