nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Karekter Idris membawa harapan bagi warga FELDA

1 MEI : Karekter Datuk Seri Idris Jusoh yang sangat mengutamakan kepentingan umum dari hal peribadi akan membawa harapan baru bagi warga FELDA.

Jelas bekas Pengerusi FELDA, Tan Sri Shahrir Samad, sifat kesederhanaan itu pastinya akan memberi perkembangan yang baik untuk institusi tersebut.

“Setelah saya meletakkan jawatan sebagai pengerusi FELDA kerana saya perlantikan politik, hari ini saya gembira apabila seorang pemimpin UMNO dilantik ke jawatan itu.

“Saya merasa lega dengan perlantikannya itu. Sebahagian besar warga FELDA, saya yakin, pun merasa begitu.

“FELDA sebuah badan berkanun kerajaan yang bertanggungjawab terhadap pembangunan satu kelompok besar masyarakat luar bandar bertepatan dengan keperluan Maqasid Syariah,” katanya menerusi laman sosial Facebooknya, hari ini.

Tambah Shahrir, watak sederhana Idris jelas terbukti sebagai pemimpin pembangkang di negeri Terengganu sehingga berjaya memperolehi kembali mandat rakyat pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-12.

“Malah kebijaksanaan Idris juga dipercayai untuk memperbetul kembali persepsi orang awam tentang FELDA yang dilabel sebagai sebuah GLC (syarikat berkaitan kerajaan).

IDRIS JUSOH

“Ramai pihak yang berusaha mengelirukan bahawa FELDA sebuah GLC, iaitu sebuah badan korporat yang berkaitan dengan kerajaan.

“Saya ingatkan kembali janji-janji puak pembangkang, dulu dan kini, bukan kerana warga FELDA terpengaruh dengan penceritaan PH tetapi kerana sesudah PH berkuasa, mereka pula tersilap berfikiran FELDA sebuah badan korporat yang harus dipimpin oleh tokoh-tokoh korporat. Kesilapan ini yang meletakkan FELDA dalam bahaya, ” Jelasnya.

Shahrir mengaitkan pelantikan Tan Sri Megat Zaharudin Megat Mohd Nor, seorang tokoh korporat sebagai  Pengerusi FELDA selepas PRU 14, namun berhenti sekerat jalan.

Kemudian disandang pula Tan Sri Bakke Salleh yang hanya memegang jawatan tersebut kerana imbuhan yang lumayan.

“Kalaulah dua tokoh korporat yang berpengalaman tidak lama menduduki kerusi pengerusi itu, ianya bukan kerana kerusi pengerusi itu bersifat ‘panas’ tetapi sengaja dipanaskan oleh pihak tertentu.

” Dan “pihak tertentu” ini tidak berminat atau menghormati peranan FELDA memenuhi keperluan Maqasid Syariah, ” ujarnya.

Maka jelas Shahrir ia menjadi tugas awal Idris membetulkan kembali sikap kepimpinan dan pengurusan tertinggi FELDA supaya ribuan warga FELDA yakin dengan halatuju yang asal. 

Idris, Ahli Parlimen Besut yang juga bekas Menteri Besar Terengganu dilantik Pengerusi FELDA mulai 1 Mei menggantikan Bakke.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.