nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Apa sumbangan PH terhadap hasil pendapatan negara?

8 JUN: Dalam keadaan Perikatan Nasional (PN) memberi banyak bantuan dan insentif kepada rakyat berhubung kesukaran yang dilalui menghadapi Covid-19, Pakatan Harapan (PH) mula mendakwa yang segala-galanya adalah hasil kutipan pendapatan semasa mereka mentadbir negara selama 22 bulan.

Perkara itu dikritik Ketua Penerangan UMNO, Shahril Sufian Hamdan yang mempersoalkan tentang sumbangan yang dibuat PH ketika itu.

“Pendapatan kerajaan bawah PH? Pendapatan apa bila cukai jualan dan perkhidmatan (GST) dimansuhkan semata-mata tidak mahu legasi Barisan Nasional (BN)? Pendapatan apa bila hutang kerajaan bertambah sepanjang 22 bulan termasuk hutang bon samurai?

“Macam mana YB Sim Tze Tzin boleh kata kerajaan sekarang guna pendapatan kerajaan dulu bila data Bank Negara Malaysia menunjukkan pendapatan bulan Januari dan Februari 2020 (sejurus sebelum jatuh akibat gaduh sendiri) turun berbanding Januari dan Februari 2019? Duit apa yang kamu tinggalkan?” soalnya dalam satu kenyataan, hari ini.

Tambah Shahril, walaupun ramai yang melihat prestasi PN semakin positif, pembangkang seperti biasa sentiasa mencari isu remeh bagi mengasak kerajaan di bawah pentadbiran Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dalam pada itu, beliau turut mengulas mengenai  mandat rakyat yang mungkin tidak berpihak kepada PH pada PRU kali ini sekali gus menimbulkan ketakutan terhadap pembangkang.

“Kerana mengimpikan episod lompat-melompat dengan harapan bahawa sekiranya cukup Ahli Parlimen mereka hendak merampas kerajaan tanpa perlu PRU. Mereka takut nak berhadapan dengan rakyat.

“Berbeza dengan BN dan PAS sewaktu kerajaan PH jatuh dengan sendirinya, ahli-ahli Parlimen Muafakat Nasional jelas mengatakan mereka sedia ke PRU tetapi terpulang kepada kebijaksanaan Yang di-Pertuan Agong dan terikat kepada peruntukan Perlembagaan Persekutuan.

“Kalau takut nak PRU, itu hal anda. Jangan bercakap bagi pihak kami. Umno tidak meninggi diri tetapi kami tidak gentar dengan sebarang kemungkinan,” katanya.

Malah jelas beliau, PH tidak perlu bercakap bagi pihak UMNO berkenaan PRU-15.

Ini kerana jelasnya, UMNO tidak mengundang pilihan raya ketika virus COVID-19 masih lagi merebak.

“Bukan kami yang terkinja-kinja nak meruntuhkan kerajaan. Main perang psikologi konon ada 129 ahli Parlimen dan sebagainya.

“Kalau tidak mahu PRU segera, baik buat kerja sebagai pembangkang. Beri kritikan membina mengenai dasar kerajaan,” ujarnya. – Oleh ASLINDA NASIR 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.