nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tumpu rangsang pelaburan dalam negeri – Jabatan Perangkaan

26 JUN: Malaysia perlu kembali memberi tumpuan ke arah merangsangkan pelaburan dalam negeri dengan mendorong lebih banyak perniagaan tempatan untuk melabur dalam industri yang berpotensi tinggi.

Ketua Perangkawan, Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin berkata, sektor-sektor tersebut adalah kesihatan, pembuatan bekalan perubatan dan farmasi serta yang berkaitan dengan teknologi maklumat dan komunikasi iaitu e-dagang dan pertunjukan ekonomi.

Di samping itu, menurut beliau, penekanan harus diberikan untuk memulihkan industri berkaitan pelancongan yang merangkumi penginapan serta makanan dan minuman dengan meningkatkan lebih banyak pelaburan dalam industri ini.

“Pelancongan adalah sektor penting yang menggajikan 23.5 peratus tenaga kerja dengan sumbangan 15.2 peratus kepada ekonomi.

“Oleh itu, usaha pertolongan harus ditingkatkan bagi meredakan keadaan sektor ini sekarang agar mereka dapat berkembang semula,” katanya dalam kenyataan media Sorotan Statistik Ekonomi Malaysia Siri 2/2020, hari ini.

Mohd Uzir menambah, walaupun kegiatan pelancongan antarabangsa mungkin tidak akan berlaku dalam waktu terdekat, banyak langkah inovatif dapat diambil bagi menggalakkan pelancongan domestik untuk memacu permintaan sektor ini.

Beliau memberitahu, ketika permintaan dan rantaian penawaran berkembang, sektor ini perlahan-lahan dapat dipulihkan ke zaman kegemilangannya.

“Dalam hal ini, semua usaha harus digemblengkan untuk mengembalikan keyakinan untuk menjalankan perniagaan di Malaysia bagi pemulihan ekonomi yang cepat,” jelasnya.

Mohd Uzir turut merumuskan bahawa sejak awal lagi kerajaan secara agresif menangani dan berusaha bagi meringankan beban kumpulan yang terlibat.

“Dengan semua inisiatif dan polisi proaktif untuk mempercepat pemulihan, yang paling penting adalah mengekalkan kehidupan masyarakat dan meningkatkan penyertaan tenaga kerja di pasaran dengan upah yang memuaskan,” ujarnya.

Beliau berkata, perkara itu hanya dapat dilakukan dengan pemantauan dan pelaksanaan semua inisiatif yang ketat bagi memastikan apa yang telah direncanakan sampai kepada kumpulan sasar dan perniagaan. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.