nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Warga emas meninggal dunia dijangkiti virus rabies

26 JUN: Seorang warga emas meninggal dunia pada 23 Jun lalu selepas disahkan dijangkiti virus rabies akibat digigit seekor anjing milik saudaranya di Sibu, Sarawak.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr.Noor Hisham Abdullah berkata, mendiang yang berusia 62 tahun berasal dari Sibu telah digigit anjing tersebut di semasa mengunjungi rumah saudaranya di Jalan Sentosa Barat, Sibu pada 12 Mei lalu.

Menurut beliau, mendiang telah mencuci luka tersebut menggunakan air dan sabun selama 15 minit dan telah mendapatkan rawatan di fasiliti kesihatan.

“Namun mendiang tidak hadir semula ke fasiliti tersebut untuk mendapatkan suntikan vaksin anti rabies.

“Mendiang mula mengalami lemah kaki dan sembelit pada 16 Jun lalu. Tiga hari kemudian mendiang telah dirujuk ke Hospital Sibu untuk rawatan lanjut dan dimasukkan ke wad pada hari sama.

“Mendiang meninggal dunia pada 23 Jun lalu pukul 7 Malam dengan penyebab kematian adalah rabies. Jangkitan itu disahkan setelah melalui ujian makmal yang dilakukan Institut Penyelidikan Perubatan (IMR) pada 25 Jun lalu,” katanya dalam kenyatan hari ini.

Dr. Noor Hisham menambah, kes rabies pada tahun ini mencatatkan dua kes dan jumlah kumulatif virus itu di Sarawak semenjak wabak itu dikesan 1 Julai 2017 adalah 24 kes termasuk 23 kematian.

Beliau berkata, risiko jangkitan rabies di Sarawak apabila digigit anjing berkeliaran atau anjing peliharaan yang dibiarkan berkeliaran adalah tinggi.

“Ia berikutan banyak anjing positif rabies dikesan di negeri itu dan jangkitan virus tersebut boleh dielakkan.

“Ahli keluarga juga digesa memaklumkan kepada doktor atau pihak kesihatan sekiranya terdapat dalam kalangan ahli keluarga yang digigit haiwan khususnya anjing dan kucing, bagi memastikan rawatan sewajarnya segera diberikan,” ujarnya.

Beliau berkata, langkah pencegahan dan kawalan jangkitan rabies bermula daripada setiap individu dalam masyarakat. – MOHD. FAIRUZ YUSOF

Get real time updates directly on you device, subscribe now.