nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Virus maut: Kazakhstan sangkal laporan China

10 JULAI: Kementerian Kesihatan Kazakhstan menyangkal amaran China berhubung jangkitan baharu ‘pneumonia tidak dikenali’ yang dikatakan lebih berbahaya daripada COVID-19 di negara itu.

Amaran Kedutaan Besar China di Kazakhstan itu dikeluarkan berikutan negara bekas republik Soviet itu melaporkan peningkatan kes pneumonia sejak Jun lepas.

Memetik laporan agensi berita, Kazakhstan menegaskan kes penumonia itu bukan penyakit misteri sebaliknya boleh diuruskan seperti mana garis panduan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

“Apa yang dilaporkan media di negara China tidak tepat sama sekali,” kata Kementerian Kesihatan Kazakhstan.

Semalam, portal South China Morning Post yang memetik laman web Kedutaan China di Kazakhstan melaporkan angka kematian virus di bekas republik Soviet itu jauh lebih tinggi daripada COVID-19.

“Jabatan kesihatan negara sedang melakukan kajian perbandingan mengenai virus pneumonia itu, namun masih belum dapat mengenal pasti virus tersebut,” kata kedutaan itu dalam peringatan kepada rakyatnya di Kazakhstan.

Laman web kedutaan yang memetik laporan media tempatan menyebut wilayah Atyrau, Aktobe dan bandar Shymkent merekodkan peningkatan kes pneumonia yang ketara sejak pertengahan Jun.

Difahamkan, terdapat kira-kira 500 kes radang paru-paru di tiga lokasi tersebut dengan lebih 30 pesakit berada dalam keadaan kritikal.

Kazakhstan menyaksikan 1,772 kematian akibat radang paru-paru pada pertengahan pertama tahun ini di mana 628 kes berlaku pada bulan Jun, yang turut melibatkan beberapa warga China, kata kedutaan itu.

“Kedutaan besar China di Kazakhstan mengingatkan warga China di sini agar peka dengan situasi dan meningkatkan pencegahan untuk menurunkan risiko jangkitan,” tambah kedutaan itu.

Memetik laporan agensi berita Kazinform, seramai 300 orang yang disahkan menghidap pneumonia dimasukkan ke hospital saban hari.

Menurut agensi itu lagi, sebanyak 1,700 kes pneumonia dikesan di seluruh negara pada Jun, peningkatan lebih dua kali ganda berbanding tempoh sama tahun lepas.

Kazakhstan melaksanakan perintah darurat pada 16 Mac lepas untuk membendung penularan COVID-19 tetapi ditarik balik pada 11 Mei.

Begitupun, sekatan dan langkah kuarantin tetap dikenakan di beberapa kawasan susulan peningkatan kes pneumonia di negara itu.

Presiden Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev dalam satu ucapan di televisyen pada Rabu mengatakan keadaan kekal serius dan masih terlalu awal untuk melonggarkan sekatan sepenuhnya.

Tambahnya, negara itu “sebenarnya menghadapi gelombang koronavirus kedua ditambah dengan peningkatan besar dalam kes pneumonia,” menurut agensi berita Rusia Tass.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.