nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerjasama 3 kementerian dapatkan vaksin COVID-19

13 JULAI: Kementerian Kesihatan akan menjalinkan kerjasama bersama Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan Kementerian Luar bagi menjadikan Malaysia sebagai antara negara terawal mendapat akses kepada vaksin COVID-19.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, persetujuan tiga kementerian itu dicapai pada 21 April lalu bagi mencari peluang untuk mewujudkan kerjasama strategik melibatkan badan antarabangsa, agensi dan syarikat tempatan.

“Kerjasama ini dilakukan bagi membolehkan negara ini memperoleh kemudahan untuk pembangunan vaksin serta perubatan mencegah COVID-19.

“Kementerian Kesihatan akan terus memberikan komitmen dalam memastikan Malaysia mendapat manfaat kerjasama antarabangsa melalui pelbagai platform termasuk mesyuarat dua hala antara kementerian dengan kedutaan di negara ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab pertanyaan lisan Ahli Parlimen Bachok, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berhubung penglibatan Malaysia dengan sektor perkhidmatan kesihatan dibangunkan negara lain bagi mengekang wabak COVID-19 dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Sementara itu, Adham berkata, bagi menangani penularan COVID-19, kerajaan telah mengambil pendekatan ‘seluruh kerajaan’ di samping setiap kementerian memainkan peranan masing-masing termasuk mengadakan hubungan kolaboratif dengan negara asing dan agensi pertubuhan antarabangsa.

Menurut beliau, Kementerian Kesihatan memperkukuhkan hubungan kerjasama di peringkat antarabangsa bermula daripada pengesanan kes pertama wabak COVID-19 di negara ini pada 25 Januari lalu.

“Ia dilakukan secara dua hala, serantau dan pelbagai hala dalam sektor perkhidmatan kesihatan bertujuan mengekang serta mengawal penularan wabak COVID-19 di negara ini.

“Kementerian Kesihatan juga mengambil langkah agresif untuk berkolaboratif dengan badan pertubuhan antarabangsa seperti Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), United Nations International Children’s Fund (UNICEF) dan Development 8 (D-8).

“Antara bentuk kerjasama yang dilakukan Malaysia di pelbagai peringkat adalah sesi perkongsian maklumat secara berterusan berkenaan status terkini di antara Malaysia dan WHO,” katanya.

Selain itu Dr Adham berkata, KKM bersama semua ‘focal point’ International Health Regulation (IHR) 2005 negara-negara ahli WHO mengukuhkan platform komunikasi secara berterusan bagi memastikan maklumat warga asing dijangkiti COVID-19 dan sedang dirawat dimaklumkan kepada negara ahli dengan kadar segera.

Tambahnya, kerjasama KKM dalam menangani COVID-19 diperkukuhkan lagi melalui komitmen Malaysia menyertai Solidarity Trial di peringkat WHO yang Malaysia dijemput untuk terlibat secara aktif perbincangan, perkongsian kepakaran dan maklumat melalui platform ASEAN mengenai langkah mengawal penularan wabak berkenaan. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.