nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Guan Eng ada sijil cuti sakit, SPRM sambung siasat Sabtu

22 JULAI: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini merekod kenyataan bekas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng kira-kira 6 jam berhubung siasatan kes skandal terowong dasar laut di Pulau Pinang.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Ahmad Khusairi Yahaya, ketika dihubungi mengesahkan bahawa SPRM sudah membenarkan bekas Ketua Menteri Pulau Pinang berkenaan pulang selepas selesai merekodkan keterangannya sebentar tadi.

“Itu tidak betul. Dia sudah balik,” kata Ahmad Khusairi ketika ditanya sama ada SPRM akan menahan Ahli Parlimen Bagan berkenaan bagi membantu siasatan kes skandal terowong dasar laut ketika Guan Eng menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang dahulu.

Guan Eng yang juga bekas Menteri Kewangan dilihat memasuki bangunan Ibu Pejabat SPRM Putrajaya kira-kira jam 1 tengah hari, sebelum meninggalkan tempat berkenaan kira-kira jam 7.15 malam tadi.

Ahli Parlimen Bagan itu dipanggil selepas beberapa pemimpin dan bekas pemimpin negeri Pulau Pinang dipanggil oleh SPRM untuk siasatan kes projek terbabit dengan ditemai oleh Peguam yang juga Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo dan Ahli Parlimen Jelutong, RSN Rayer.

Sementara itu, Rayer ketika ditemui pemberita selepas menemani Guan Eng memberi keterangan kepada SPRM menjelaskan, Ahli Parlimen Bagan berkenaan memberikan kerjasama penuh kepada badan pencegah rasuah berkenaan ketika sesi soal siasat.

Bagaimanapun katanya, Setiausaha Agung DAP itu diminta menyambung keterangan sekali lagi pada Sabtu ini berikutan Guan Eng kurang sihat.

Beliau, berkata, Guan Eng hadir ke SPRM hari ini sebagai seorang saksi bagi membantu siasatan kes projek terowong dasar laut kerajaan Pulau Pinang.

“Sebenarnya beliau tidak sihat hari ini, beliau ada cuti sakit untuk dua hari iaitu hari ini dan esok. Namun, memandangkan kita sudah menerima notis untuk hadir, kami memberi kerjasama penuh kepada SPRM.

“Belum selesai lagi (beri kenyataan), kami diminta untuk hadir sekali lagi pada Sabtu ini jam 10 pagi,” katanya.

Guan Eng dan RSN Rayer dilihat meninggalkan SPRM pada jam 7.13 malam dengan menaiki Toyota Vellfire putih selepas lebih enam jam memberi keterangan.

Sementara itu, Guan Eng dalam satu hantaran di Facebook beliau malam ini berkata:

“Saya akan memberikan kerjasama penuh kepada SPRM. Berani kerana benar. Terima kasih kepada para penyokong atas mesej sokongan.”

Sebelum ini, Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow dan beberapa EXCO dan bekas EXCO kerajaan Pulau Pinang dilaporkan turut memberi keterangan kepada SPRM berhubung projek mega berkenaan yang membabitkan anggaran kos keseluruhan RM6.3 bilion.

Sehingga kini, SPRM sudah menahan seorang bekas pegawai Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang dan tiga syarikat diserbu kerana dipercayai ada kaitan dengan projek berkenaan.

Pada 30 Jun lalu, SPRM menahan bekas pegawai tinggi Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang (PPC) bagi membantu siasatan terhadap elemen rasuah dalam projek terowong itu selain memanggil beberapa lagi saksi untuk direkod percakapan.

Berikutan itu Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki menegaskan, pihaknya tidak pernah menutup siasatan terhadap projek kontorversi bernilai RM6.3 bilion itu.

Azam dipetik sebagai berkata, SPRM dalam fasa terakhir menyiapkan kertas siasatan sebelum diserahkan kepada Timbalan Pendakwa Raya untuk pandangan dan tindakan lanjut

Get real time updates directly on you device, subscribe now.