nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Terima kasih pada Asri Janggut, SPRM ‘jangka’ ada lagi tangkapan

11 OGOS: Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Azam Baki mengucapkan terima kasih kepada ‘Asri’ Janggut’ kerana berani tampil ke hadapan memberi maklumat berhubung aktiviti haram di Bandar Baru Sungai Buloh.

Beliau berkata, rentetan pendedahan video Mohd Asri Hamid yang tular itu, semua pihak diminta bersabar dan SPRM menjangkakan ada lagi pegawai atau anggota agensi penguatkuasaan lain yang bakal ditahan.

“Setakat yang diumumkan tadi oleh Datuk Seri Ahmad Khusairi (Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM), ada tiga ditahan melibatkan penguat kuasa Majlis Bandar Raya Shah Alam (MBSA).

“Saya jangka mungkin ada lagi dan perkara ini saya mengucapkan terima kasih pada pemberi maklumat yang berani tampil ke hadapan,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui selepas melancarkan Program SPRM PUBG Mobile i-Challenge, di Ibu Pejabat SPRM hari ini.

Kata Azam, di pihak SPRM, mereka pastinya mengambil tindakan di atas perkara-perkara yang melibatkan bidang kuasa mereka.

Ditanya wartawan penguat kuasa daripada agensi mana yang akan ditahan itu, Azam berkata:

“Saya tidak boleh kata daripada mana. Setakat ini yang diumumkan daripada MBSA. Mungkin ada lagi, walahualam,” jelasnya.

Namun, beliau memberi jaminan SPRM akan menjalankan siasatan ke atas pihak-pihak yang terlibat.

“Setakat kita tahan penguat kuasa (MBSA), saya tak menolak kemungkinan ada penguatkuasa yang lain.

“Mana yang terlibat itu sudah tentu kita akan siasat,” katanya.

Media sebelum ini melaporkan SPRM menahan tiga anggota penguat kuasa MBSA di Cawangan Sungai Buloh kerana disyaki melindungi premis perniagaan tanpa lesen di kawasan berkenaan.

Penguat kuasa berusia antara 41 hingga 49 tahun itu turut disyaki mengutip dan menerima rasuah secara bulan

Isu ini bermula selepas video pengasas Hot Burger Malaysia, Mohd Asri Hamid atau Asri Janggut tular berhubung lokasi perjudian haram dan jualan rokok seludup di Sungai Buloh.

Sementara itu, Azam memaklumkan SPRM menerima aduan mengenai aktiviti haram yang dilindungi oleh anggota penguat kuasa di seluruh negara.

Beliau berkata, pihaknya bagaimanapun berdepan dengan kekangan mendapatkan saksi yang sedia tampil bagi membantu siasatan.

“Saya boleh katakan perkara itu berleluasa di seluruh negara dan melalui risikan perkara itu memang berlaku.

“Saya tak nafikan kami terima maklumat seluruh negara berhubung kegiatan perjudian, rumah urut (tidak berlesen) yang dilindungi oleh penguat kuasa.

“Namun demikian, semua maklum ketika kita nak siasat kes rasuah, kita perlukan bukti dan sokongan keterangan saksi.

“Kalau nak cari individu mendedahkan satu perkara dan jadi saksi ia adalah amat sukar sekali. Saya memang puji kalau ada individu seumpama ini tampil beri maklumat dan sanggup bekerjasama,” katanya. – Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.