nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan PN perlu lebih berani tangani kapal pengawal pantai China

12 OGOS: Ahli Parlimen BN Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim hari ini mengkritik pentadbiran kerajaan PH kerana gagal menghalang pencerobohan kapal pengawal pantai China (CCG) China di Beting Patinggi Ali, di perairan Sarawak.

Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu, berkata beliau membangkitkan perkara itu kerana kurang berpuas hati dengan jawapan  Kementerian Pertahanan dan Kementerian Luar berhubung kehadiran kapal tersebut sebelum ini.

Shahidan berkata, beliau sudah menerima jawapan kedua-dua kementerian di mana semua jawapan diberikan penuh dengan ‘silat’ namun ia jauh lebih bagus daripada zaman PH memerintah dulu.

“Kerajaan zaman PH dahulu langsung tidak mengetahui mengenai kehadiran kapal CGC di Beting Patinggi Ali… Speaker sendiri dan sebahagian besar ahli Parlimen di Dewan ini pun tidak pernah pergi ke Beting Patinggi Ali. Siapa yang pernah ke sana sila angkat tangan,” katanya ketika ketika membahaskan usul Rang Undang-Undang Perbekalan Tambahan (2019) 2020 dan usul anggaran Perbelanjaan Pembangunan Tambahan Pertama 2019.

Pengerusi PNBBC itu, berkata, beliau secara konsisten membangkitkan isu kehadiran kapal CGC sejak 2013 kerana Beting Patinggi Ali terletak dalam kawasan Zon Ekonomi Eksklusif (ZEE) Malaysia iaitu bawah 200 batu nautika daripada pinggir pantai Sarawak.

Berikutan itu, Shahidan menegaskan kehadiran kapal CGC di kawasan perairan Beting Petinggi Ali adalah satu pencerobohan terhadap kedaulatan Malaysia.

“Saya bercakap mengenai isu ini kerana difahamkan Beting Patinggi Ali sebenarnya adalah satu kawasan rizab minyak dan gas terbesar di dunia yang penting untuk generasi akan datang.

“Saya bercakap demi masa depan bukan untuk saya tidak mungkin saya boleh hidup sampai umur 95 tahun. Apa yang saya bimbang kerana Beting Patinggi Ali ialah kawasan batu sempadan dan terumbu karang yang terletak hanya kira-kira 80 batu nautika daripada Sarawak, ” katanya.

Shahidan berkata beliau pernah mengarahkan kapal Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) menghalau kapal CGC China dari situ ketika menjadi Menteri di JPM dulu.

“Kalau percerobohan kapal CGC China ini berlaku di negara jiran mereka sudah lama akan dihalau keluar dari sempadan, tetapi kita hanya mengambil pendekatan tunggu dan lihat kehadiran mereka.

“Ini bukan isu tuntutan bertindih antara Malaysia dan China tetapi ia adalah pencerobohan kawasan sempadan kita. Kerajaan PH gagal mengambil sebarang tindakan jadi saya berharap kerajaan baharu PN dapat melakukan tindakan lebih berani,” katanya.- Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.