nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Larang pembalakan jika cemar alam sekitar

12 OGOS: Kegiatan pembalakan di negara ini perlu diharamkan sekiranya syarikat-syarikat yang terlibat dalam aktiviti penebangan berterusan melakukan pencemaran alam.

Ahli Parlimen BN Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, masalah itu telah menimbulkan keresahan dalam kalangan orang ramai.

Beliau turut mencadangkan agar pejabat mini Jabatan Perhutanan dibuka di kawasan-kawasan pembalakan haram.

SHAHIDAN KASSIM
SHAHIDAN KASSIM

“Jabatan Perhutanan perlu ambil pendekatan ini sebab seluruh dunia ambil pandangan.

“Jika tak cukup renjer, Rela ada, APM (Angkatan Pertahanan Awam Malaysia) ada,” katanya ketika membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan Tambahan (2019) 2020 peringkat jawatankuasa dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Sementara itu, Ahli Parlimen BN Grik, Datuk Hasbullah Osman dalam perbahasannya meminta Jabatan Perhutanan melakukan pemantauan secara terperinci bagi memastikan tiada pembalakan di kawasan tadahan air.

Beliau turut mempersoalkan tentang anugerah balak yang diberikan kepada syarikat pembalakan di samping mendakwa ada pembalak diberi kuasa untuk menanda pokok yang mahu ditebang walaupun perkara itu hanya boleh dilakukan oleh renjer Jabatan Perhutanan sahaja.

“Sekarang kerajaan negeri tidak sepatutnya membuka kawasan hutan simpan dengan tebang habis konon untuk buat tanaman pertanian namun akhirnya menjadi padang jarak padang terkukur. Yang untung pembalak, yang teraniaya hutan simpan dan yang jadi mangsa adalah generasi yang akan datang.

“Orang asli juga dituduh menjadi penebang haram. Ketawa bila alasan diberikan oleh pembalak bahawa pokok tersebut ditebang orang asli. Mereka dah duduk hutan buat apa nak tebang pokok. Ini alasan nak kaut untung dalam hutan. Kerajaan meti uruskan dengan baik supaya keadaan muka bumi kita akan berada dalam keadaan balik,” jelasnya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.