nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pergerakan rentas sempadan Malaysia-Singapura bermula esok

16 OGOS: Kerajaan sudah bersiap sepenuhnya bagi pergerakan rentas sempadan antara Malaysia-Singapura di bawah skim Laluan Hijau Timbal Balik (RGL) dan Peraturan Ulang Alik Berkala (PCA), mulai esok.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, berkata Wisma Putra dan pihak berkuasa Singapura sudah melakukan perbincangan teliti sebelum mencapai persetujuan pembukaan sempadan.

Beliau berkata dari segi pengangkutan awam, pihaknya akan merujuk kepada Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD) sama ada terdapat keperluan menyediakan perkhidmatan terbabit tertakluk kepada prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

“APAD akan memantau. Kita dalam satu kerajaan (Malaysia-Singapura) memang saling berhubung satu sama lain. Jika, ada keperluan (terhadap pengangkutan awam), kita akan buka. Kita sedar bukan semua orang ada kereta.

“Kalau pengangkutan awam beroperasi, ia akan membabitkan kos, kalau tiada orang yang dibawa (oleh pengangkutan awam), ia akan rugi. Jadi, mesti ada percaturan, perancangan rapi supaya apa yang dilakukan menguntungkan,” katanya kepada pemberita ketika sidang media selepas merasmikan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Ladang Grisek, Kota Masai di sini, hari ini.

Yang turut hadir, Timbalan Menteri Pendidikan I, Datuk Dr Mah Hang Soon.

Pada 26 Julai lalu, Menteri Luar, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan rakan sejawatan dari Singapura, Dr Vivian Balakrishnan bertemu di atas Tambak Johor.

Ia sebagai simbolik menandakan persetujuan pembukaan sempadan kedua-dua negara bermula esok, selepas kedua-dua negara menutup sempadan masing-masing bagi mengekang penularan COVID-19, bermula pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) oleh Malaysia, 18 Mac lalu.

RGL akan membolehkan perjalanan rentas sempadan bagi tujuan perniagaan dan rasmi yang penting antara kedua-dua negara, manakala PCA membolehkan penduduk memegang pas imigresen jangka panjang bagi tujuan perniagaan dan kerja di salah satu negara memasuki negara itu.

Dalam pada itu Ka Siong berkata, pembukaan sempadan negara secara tidak langsung akan membantu sektor ekonomi tempatan termasuk pengangkutan awam.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.