nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Siaran langsung sidang Parlimen ada jurubahasa isyarat

24 OGOS: Orang Kurang Upaya (OKU) pendengaran kini berpeluang mengikuti sidang Dewan Rakyat dan Dewan Negara apabila buat pertama kalinya siaran langsung sidang itu menggunakan khidmat jurubahasa isyarat.

Ahli Dewan Negara, Senator Ras Adiba Radzi berkata, pembaharuan yang bermula hari ini itu disifatkan satu sejarah kepada golongan OKU pendengaran di negara ini bagi membolehkan mereka mengikuti perkembangan sidang Parlimen secara langsung.

“Buat masa ini, jurubahasa isyarat ini akan bersama siaran selama dua jam melalui siaran langsung di TV1 bermula jam 10 sehingga 12 tengah hari, kita akan cuba panjangkan waktu untuk terjemahan ini sehingga 5 petang,” katanya pada sidang media di Bangunan Parlimen, hari ini.

Yang turut hadir, Presiden Persatuan Jurubahasa Isyarat Malaysia (MyAsli) Wan Zuraidah Abu.

Ras Adiba menambah, pembaharuan itu adalah hasil perbincangannya dengan pihak Parlimen dan MyAsli serta dengan pengalaman jurubahasa isyarat di MyAsli, beliau yakin, mereka boleh memberikan perkhidmatan terbaik.

Setakat ini katanya, terdapat sembilan orang jurubahasa isyarat akan menerajui siaran langsung persidangan Parlimen dengan sejam setiap orang.

Radio Televisyen Malaysia (RTM) menerusi saluran TV1 telah menyiarkan secara langsung persidangan Dewan Rakyat dan Dewan Negara selama dua jam setiap kali persidangan berlangsung.

Sidang Parlimen juga boleh diikuti sepanjang masa persidangan menerusi laman web RTM iaitu http://rtmparlimen.rtm.gov.my dan siaran laman sesawang ini boleh dilayari menerusi komputer, tablet serta telefon pintar.

Dalam pada itu, Ras Adiba menyeru OKU di negara ini yang belum mendaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) supaya berbuat demikian.

“Setakat ini OKU yang mendaftar dengan JKM belum mencapai 570,000 sedangkan bilangan OKU di negara ini mengikut nisbah ialah 4.7 juta orang,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.