nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lima murid kes postif terbaru kluster Tawar

25 OGOS: Sebanyak 11 kes positif baru COVID-19 dilaporkan hari ini dengan lima murid di sebuah sekolah rendah di Kedah merupakan jangkitan terbaru yang dilaporkan dari kluster Tawar.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, terdapat sembilan kes tempatan dilaporkan hari ini dengan tujuh daripadanya di Kedah manakala masing-masing satu di Perlis dan Selangor melibatkan saringan pesakit pernafasan dan saringan bersasar.

Katanya, selain lima kes dari kluster Tawar, dua lagi kes yang dilaporkan di Kedah melibatkan saringan pra pembedahan di hospital Sungai Petani dan satu lagi saringan akibat bergejala.

“Dua kes import pula masing-masing melibatkan kepulangan dari Filipina dan Indonesia yang kedua-duanya dilaporkan di Selangor.

“Setakat tengah hari ini enam pesakit dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) manakala tiada pertambahan baru kes kematian dilaporkan.

“Dengan kes sembuh sebanyak enam pesakit, kes aktif dengan kebolehjangkitan COVID-19 kini berjumlah 189,” katanya dalam sidang akhbar di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) Putrajaya hari ini.

Menurut Dr. Noor Hisham, kluster Tawar kini mencatatkan 70 kes dan saringan kontak rapat terus giat dilakukan dengan penularan dari kluster berkenaan diakui sangat cepat.

Katanya, sekolah berkenaan di mana kelima-lima murid dilaporkan positif juga telah ditutup dan kes berkenaan merupakan generasi ketiga daripada kluster berkenaan.

“Mereka telah dikenal pasti melalui pengesanan kes secara aktif dan saringan kontak rapat kes-kes positif kluster ini. Hasil siasatan mendapati mereka adalah kontak rapat kepada kes ke-9197 yang merupakan seorang pelajar prasekolah (kes ini telah dilaporkan pada 16 Ogos 2020).

“Sehingga 25 Ogos 2020 jam 12 tengah hari, seramai 3,547 orang telah disaring dalam kluster ini dengan 242 masih menunggu keputusan ujian,” jelasnya.

Sementara itu, Noor Hisham mengingatkan semua pihak sekolah supaya mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia dan Majilis Keselamatan Negara (MKN) termasuk SOP sebelum, semasa dan selepas sesi persekolahan.

“Ibu bapa juga perlu memainkan peranan menasihati dan mendidik anak-anak mereka yang masih bersekolah tentang amalan-amalan yang perlu dipraktikkan bagi mencegah jangkitan COVID-19 di dalam bas sekolah, bilik darjah dan semasa sebarang aktiviti sukan atau kurikulum,” ujarnya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.