nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kos aplikasi pengesanan COVID-19 ditanggung industri

26 OGOS: Kerajaan tidak mengeluarkan sebarang kos bagi pembangunan aplikasi Gerak Malaysia, MySejahtera dan MyTrace bagi membantu pengawasan penularan wabak pandemik COVID-19 di Malaysia.

Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Zahidi Zainul Abidin berkata, kos pembangunan aplikasi Gerak Malaysia tidak membabitkan wang kerajaan kerana ia ditanggung sepenuhnya oleh pihak industri.

Menurut beliau, sehingga kini, lebih 2.2 juta pengguna sudah memuat turun aplikasi Gerak Malaysia dibangunkan untuk membantu polis menguruskan pergerakan semasa Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Zahidi menambah, aplikasi MySejahtera dibangunkan untuk membantu kerajaan dalam pengawasan penularan wabak COVID-19 dan memutuskan rantaian jangkitan dan seterusnya menangani wabak COVID-19 melalui penilaian kesihatan kendiri.

Katanya, sehingga kini, 16 Ogos 2020 MySejahtera mempunyai 15.1 juta pengguna dan aplikasi ini mula dibangunkan secara program tanggungjawab sosial korporat (CSR).

“Penggunaan ketiga-tiga aplikasi berkenaan adalah mengikut tatacara dikeluarkan oleh Jabatan Data Peribadi bagi proses pengumpulan, pemprosesan dan penyimpanan data peribadi oleh pemilik premis perniagaan semasa PKPB.

“Antara tatacara berkenaan ialah premis perniagaan hanya perlu merekodkan nama, nombor telefon, tarikh dan masa kehadiran pengunjung sama ada secara manual atau digital,” katanya dalam sesi soal jawab lisan sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau soalan Ahli Parlimen PH Puchong, Gobind Singh Deo berhubung keberkesanan aplikasi digital yang dilancarkan oleh kerajaan untuk mengesan pergerakan orang ramai semasa situasi COVID-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.