nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PN jaga kepentingan kaum majoriti

1 SEPT: Pembentukan kerajaan Perikatan Nasional (PN) adalah berasaskan kepada pembinaan semula sebuah kerajaan didominasi masyarakat bumiputera, Melayu dan Islam yang menjadi kaum majoriti di Malaysia sekarang.

Penganalisis politik, Prof Madya Mohd Noor Yazid berkata, asas sejarah politik hubungan kaum itu berulang dalam politik Malaysia apabila orang Melayu kembali bersatu membentuk kerajaan dan bekerjasama apabila melihat kedudukan dan hak istimewa mereka mungkin terancam.

“Asas kerjasama Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), UMNO dan PAS dilihat lebih kepada kerjasama parti-parti politik Melayu Islam.

“Walaupun saya tidak menafikan tentang percaturan kuasa politik yang berlaku pada akhir Februari 2020 adalah bagi membentuk dan proses mendapatkan kuasa tetapi faktor agama-bangsa adalah salah satu faktor penting yang menjadi realiti yang tidak boleh diketepikan dalam percaturan politik di Malaysia,” katanya ketika berucap membentangkan kertas kerja pada Konvensyen Setengah Tahun Pentadbiran PN di Rumah Kelab Persatuan Alumni Universiti Malaya (PAUM), Kuala Lumpur, hari ini.

Menurut beliau, asas pergolakan politik dan proses kerjasama yang berlaku pada Februari lalu mempunyai beberapa persamaan dengan semangat kerjasama orang-orang Melayu sewaktu menentang Malayan Union pada tahun 1946.

Tambah Mohd Noor, perkembangan politik yang berlaku pada Februari lalu juga mempunyai persamaan dengan perkembangan politik dan tindakan orang-orang Melayu yang berlaku pada tahun-tahun awal selepas Perang Dunia Kedua.

“Kerajaan PH pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad tidak akan runtuh sekiranya dominasi dan kedudukan orang-orang Melayu dalam kerajaan kuat, benar-benar terjamin dan diyakini oleh majoriti bangsa Melayu.

“PN yang terbentuk pada awal Mac lepas tidak boleh lari daripada asas serta falsafah politik yang mempunyai matlamat dan asas dominasi Melayu Islam,” jelasnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.