nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rais atasi Yusmadi bagi jawatan Speaker Dewan Negara

2 SEPT: Pengerusi Badan Pimpinan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Negeri Sembilan, Tan Sri Dr Rais Yatim dipilih menjadi Yang Dipertua Dewan Negara ke-18 dan mengangkat sumpah jawatan tersebut, hari ini.

Beliau memegang jawatan itu bagi menggantikan Tan Sri S. A. Vigneswaran yang tamat perkhidmatan pada 22 Jun lalu setelah mendapat undi tertinggi dalam persidangan Dewan Negara hari ini.

Seperti yang diumumkan oleh Timbalan Yang Dipertua Dewan Negara, Datuk Seri Abdul Halim Abd Samad, Rais menerima sebanyak 45 undi manakala seorang lain calon iaitu Ahli Dewan Negara, Senator Yusmadi Yusoff beroleh 19 undi.

Seorang lagi calon, Senator Theodore Douglas Lind menarik diri pada saat akhir.

Seramai 64 Ahli Dewan Negara mengundi manakala seorang tidak hadir.

Mengikut Peraturan-Peraturan Mesyuarat Majlis Dewan Negara, apabila jawatan Yang Dipertua kosong maka majlis sebaik-baik cukup bilang ahli hendaklah memilih Yang Dipertua.

Sekiranya terdapat lebih satu nama, undian harus dilakukan sehingga seorang calon mendapat undi lebih berbanding undi calon atau jumlah undi calon-calon lain.

Selepas pemilihan itu, Rais dan empat Ahli Dewan Negara baharu iaitu Mohamad Apandi Mohamad (lantikan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan), Datuk Seri S. Vell Paari (lantikan Yang di-Pertuan Agong) serta Ahmad Yahaya dan Datuk Wira Othman Aziz (lantikan DUN Kedah) dijadualkan mengangkat sumpah.

Rais yang berasal dari Kuala Klawang, Negeri Sembilan, pernah menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan dari tahun 1978 hingga 1982 sebelum memegang beberapa jawatan penting di peringkat kerajaan pusat.

Antaranya jawatan Kabinet penting dipegang olehnya adalah Menteri Penerangan, Menteri Kebudayaan dan juga Menteri Luar.

OTHMAN AZIZ
MOHAMAD APANDI MOHAMAD
AHMAD YAHAYA
S VELL PAARI

Dewan Negara mempunyai 70 senator dengan 26 dilantik oleh 13 negeri manakala 44 lagi dilantik Yang di-Pertuan Agong termasuk dua bagi Wilayah Perkutuan Kuala Lumpur dan satu untuk Wilayah Persekutuan Labuan.

Tempoh jawatan adalah tiga tahun atau sepenggal dan seseorang senator hanya boleh dilantik semula sekali sahaja untuk dua penggal berturut. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.