nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lapor Perkeso jika majikan tak bayar subsidi upah

3 SEPT: Pekerja yang tidak menerima bayaran Program Subsidi Upah (PSU) dan Program Pengekalan Pekerjaan (ERP) daripada majikan boleh membuat aduan kepada Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso).

Timbalan Menteri Sumber Manusia, Awang Hashim menegaskan, tindakan penguatkuasaan boleh diambil terhadap majikan yang tidak bertanggungjawab dan gagal menyalurkan bayaran tersebut kepada pekerja masing-masing.

“Sekiranya aduan diterima, Perkeso akan menyenarai hitamkan majikan tersebut sekiranya ada tuntutan yang tidak dibayar dan proses pembayaran untuk bulan berikutnya akan dihentikan. Pengesahan aduan dan laporan polis akan dibuat bagi kes penyalahgunaan Program Subsidi Upah.

“Perkeso turut mewujudkan pasukan tindakan khas bagi mengawal selia smua permohonan dan aduan berkaitan bagi memastikan pematuhan majikan-majikan yang menerima subsidi ini memenuhi terma dan syarat yang ditetapkan.

“Perkeso telah menghubungi majikan yang mengingkari terma dan syarat terbabit dan akan mengambil tindakan susulan ke atas kesemua majikan tersebut,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Negara, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Dewan Negara, Senator Prof Emeritus Tan Sri Ibrahim Shah Abu Shah tentang bilangan pekerja yang memohon subsidi (ERP) serta bilangan aduan dan tindakan yang dikenakan terhadap majikan.

IBRAHIM SHAH ABU SHAH

Awang menambah, Perkeso menerima sebanyak 215 kes aduan di bawah ERP manakala hanya 28 kes dilaporkan di bawah program ERP.

“Siasatan lanjut dan tindakan tegas diambil terhadap majikan tersebut. Perkeso berhak untuk menggantung bayaran dan menuntut semula bayaran yang telah diterima dan tindakan undang-undang akan diambil terhadap majikan yang gagal memenuhi syarat yang telah ditetapkan,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.