nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Undi 18 tahun dilaksana Julai 2021

9 SEPT: Peraturan yang membenarkan rakyat Malaysia berumur 18 tahun untuk mengundi dan pendaftaran pengundi secara automatik dijangka dapat dilaksanakan selewat-lewatnya Julai tahun depan.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Shabudin Yahaya berkata, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) menubuhkan jawatankuasa petugas khas berhubung pelaksanaan kedua-dua perkara tersebut.

Menurut beliau, jawatankuasa itu berperanan menyelaraskan maklumat warganegara dan perkara lain yang berkaitan.

SHABUDIN YAHAYA

“Jawatankuasa Petugas Khas SPR dan JPN dalam persiapan melaksanakan pendaftaran pemilih scara automatik dan urusan-urusan lain yang berkaitan.

“SPR menjangkakan semua persiapan yang sedang diambil tindakan oleh SPR akan dapat disiapkan dalam tempoh 18 hingga 24 bulan dari tarikh kelulusan pindaan oleh Dewan Negara pada 25 Julai 2019. Sehubungan itu, jangkaan tarikh pelaksanaan selewat-lewatnya pada Julai 2021,” katanya dalam sesi soal jawab lisan sidang Dewan Negara, hari ini.

Shabudin menjawab soalan Ahli Dewan Negara, Senator Ismail Yusof yang meminta perkembangan terkini persiapan serta persediaan yang telah dan akan dibuat kerajaan terhadap undi 18 tahun yang telah diluluskan sidang Parlimen yang lepas.

Dalam perkembangan berkaitan, Shabudin memberitahu SPR sedang dalam persiapan bagi melaksanakan umur kelayakan pengundi 18 tahun dan pendaftaran secara automatik meliputi penyediaan pindaan kepada Peraturan-Peraturan Pilihanraya (Pendaftaran Pemilih) 2002 dan undang-undang berkaitan.

Beliau berkata, SPR juga turut melakukan penyediaan prosedur operasi standard (SOP) dan penyediaan sistem dan infrastruktur bagi pelaksanaan persiapan tersebut.

“Bagi maksud membantu SPR dalam menyediakan SOP pelaksanaan pendaftaran pemilih secara automatik, SPR telah mengadakan sesi libat urus bersama beberapa jabatan dan agensi kerajaan.

“SPR juga mengadakan sesi libat urus bersama parti-parti politik dari blok kerajaan dan blok pembangkang berhubung umur pengundi dan calon 18 tahun serta pendaftaran pemilih secara automatik.

“Melalui penganjuran sesi-sesi libat urus tersebut, SPR telah memberi penerangan mengenai perancangan pelaksanaan pindaan undang-undang yang telah diluluskan serta mendapatkan maklum balas dan pandangan daripada semua pihak,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.