nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

50 pihak minat tubuh bank digital

10 SEPT: Sebanyak 50 pihak tempatan dan asing telah memberikan maklum balas dalam menyatakan minat kepada Bank Negara Malaysia (BNM) untuk menubuhkan bank digital di negara ini.

Timbalan Menteri Kewangan II, Mohd Shahar Abdullah berkata, jumlah itu meningkat selepas BNM mengeluarkan Draf Dedahan Rangka Kerja Pelesenan Bank Digital yang dapat digunakan semasa fasa asas.

Menurut beliau, Kementerian Kewangan sedang mengkaji semua maklum balas sebelum memuktamadkan dokumen dasar bank digital dan membuka permohonan bagi lesen tersebut yang mampu mengurangkan beban pengawalseliaan untuk peserta baharu dengan nilai tawaran kukuh bagi pembangunan ekonomi Malaysia.

“BNM ambil pendekatan seimbang yang bertujuan untuk mengurangkan beban pengawalseliaan bagi peserta baharu yang mempunyai nilai tawaran (value proposition) yang kukuh untuk pembangunan ekonomi Malaysia di samping memelihara integriti dan kestabilan sistem kewangan.

“Melalui pendekatan ini, BNM telah menentapkan had aset kumulatif yang boleh dijana oleh bank digital agar tidak melebihi RM2 bilion dalam tempoh tiga hingga lima tahun operasi yang bertujuan menunjukkan daya maju dan kekukuhan operasi mereka.

“Manakala di pihak BNM tempoh tersebut bagi memantau prestasi dan sebarang risiko yang timbul,” katanya dalam sesi soal jawab lisan sidang Dewan Negara, hari ini.

Mohd Shahar menjawab soalan Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Teo Eng Tee yang ingin mengetahui status semasa dan bagaimanakah Kementerian akan mengawal selia perbankan digital ini.

Beliau memberitahu, bank digital perlu mematuhi peraturan dan keperluan di bawah Akta Perkhidmatan Kewangan 2013, Akta 758 dan AKta Perkhidmatan Kewangan Islam termasuk keperluan yang harus dilaksanakan oleh mereka.

“Sepanjang tempoh asas bank digital berlesen, ia tertakluk keperluan pengawasan keseliaan yang lebih mudah berbanding institusi perbankan sedia ada berkaitan dengan kecukupan modal, mudah tunai, ujian tekanan dan keperluan penzahiran awam.

“Ia bersesuaian dengan objektif menggalakan pertumbuhan inovasi bank digital dalam meningkatkan akses kewangan kepada segmen kurang dan mereka yang tidak mendapat perkhidmatan kewangan,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.