nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Keluarlah mengundi, tapi patuhi SOP – KP Kesihatan

25 SEPT: Kementerian Kesihatan Malaysia menggalakkan rakyat Sabah untuk keluar mengundi esok namun dengan mematuhi sepenuhnya prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan di pusat mengundi.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, ini dengan mengamalkan penjarakan fizikal, kebersihan kendiri yang tinggi terutama mencuci tangan dengan air dan sabun atau hand sanitizers, serta memakai pelitup muka terutama di tempat awam, sesak, tertutup dan ketika sembang jarak dekat.

“Penuhilah tanggungjawab dan hak mengundi anda dengan baik. KKM menggesa semua masyarakat di Sabah untuk lebih berwaspada dan meningkatkan pematuhan SOP yang ditetapkan, termasuk semasa tempoh berkempen bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah dan semasa hari mengundi.

“Seperti resmi budaya kita di Malaysia, masyarakat sangat digalakkan untuk saling tegur menegur antara satu sama lain dalam mematuhi SOP, agar kita dapat saling melindungi diri kita, keluarga kita dan masyarakat kita daripada jangkitan COVID-19,” katanya dalam kenyataan akhbar hari ini.

Menurut beliau, KKM juga akan terus meningkatkan kesiapsagaan di lapangan, klinik-klinik, makmal-makmal dan hospital bagi terus berusaha membendung penularan COVID-19 di Sabah.

“Daripada situasi terkini, didapati jumlah kes positif COVID-19 di negeri Sabah masih tetap meningkat. Seperti diumumkan, 97 lagi kes positif COVID-19 dilaporkan pada hari ini di negeri Sabah.

“Tambahan pula, didapati terdapat 10 kes yang dikesan positif COVID-19 setelah kembali dari Sabah pada Minggu Epid ke-39 (iaitu 20 September 2020 hingga hari ini).

“Kesemua mereka ini telah diasingkan dan kini mendapat rawatan di hospital. Pengesanan kontak bagi kesemua kes ini juga giat dijalankan oleh Pejabat Kesihatan Daerah yang berkaitan,” jelasnya.

Sementara itu, kata Noor Hisham, sehingga tengah hari ini, masih terdapat lima kawasan di Malaysia yang sudah bertukar menjadi zon merah iaitu Tawau, Lahad Datu, Kunak dan Semporna manakala satu lagi di Kedah iaitu Kota Setar.

“Seperti dimaklumkan dalam Kenyataan Akhbar Ketua Pengarah Kesihatan bertarikh 24 September 2020, individu bergejala yang baru mengunjungi atau datang dari zon merah wajib melakukan ujian saringan COVID-19 di fasiliti kesihatan berhampiran.

“Individu tidak bergejala yang baru mengunjungi atau datang dari zon merah juga amat digalakkan untuk melakukan ujian saringan dan kuarantin kendiri bagi melindungi ahli keluarga, rakan-rakan serta masyarakat di sekitarnya.

“Sebarang perubahan kepada arahan ini akan dimaklumkan kepada umum dari semasa ke semasa. Elakkan mempercayai dan menyebarkan maklumat yang tidak sahih atau palsu,” ujarnya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.