nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PAS hargai jiwa besar PBS, STAR

9 OKT: PAS berbesar hati dan menghargai sikap terbuka Presiden Parti Bersatu Sabah (PBS), Datuk Seri Dr Maximus Ongkili dan Presiden Parti Solidariti Tanah Airku (STAR), Datuk Dr Jeffrey Kitingan kerana kesediaan memberi peluang kepada Setiausaha PAS Sabah, Dr Aliakbar Gulasan dilantik sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) negeri itu.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, parti itu percaya, sebagai anggota kerajaan yang bertanggungjawab dan komited kepada pembinaan negara yang maju dan bersatu padu, semua pihak perlu meneroka jalan damai dan saling menerima serta menghormati dalam kalangan pelbagai kaum, etnik, agama, budaya dan adat resam di negeri berkenaan.

“PAS berpandangan tugas utama kerajaan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) sekarang adalah mengembalikan keyakinan rakyat kepada usaha memulihkan keadaan termasuk menguruskan penularan semula pandemik COVID-19 serta memulihkan ekonomi dan sosial rakyat,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

takiyuddin hassan
TAKIYUDDIN HASSAN

Aliakbar, 49, yang juga Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat ialah antara empat ahli politik yang mengangkat sumpah sebagai ADUN dilantik, semalam, menjadikan beliau pemimpin pertama PAS Sabah menjadi ADUN di negeri itu.

Beliau yang juga Pengerusi Lembaga Koko Malaysia (LKM) berasal dari Kampung Kota Ayangan, Keningau dan sebelum ini bertugas sebagai Pensyarah Kanan di Fakulti Kemanusiaan, Seni dan Warisan, Universiti Malaysia Sabah (UMS).

Takiyuddin berkata, PAS amat yakin Aliakbar mampu menyumbang tenaga dan buah fikirannya mewakili Perikatan Nasional (PN) dalam kerajaan Sabah di bawah kepemimpinan GRS.

PAS yang menyokong PN tidak meletakkan calon pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah, 26 September lalu.

Bagaimanapun, parti itu menurunkan jenteranya untuk membantu PN dan rakan sekutunya di bawah GRS sepanjang kempen PRN berkenaan.

Selepas GRS berjaya membentuk kerajaan dengan majoriti mudah, pemimpin PAS Pusat dan UMNO menyatakan harapan supaya parti itu diberikan tempat sebagai ADUN dilantik walaupun dibantah rakan parti tempatan khususnya PBS dan STAR.

PBS dan STAR sebelum ini menjelaskan tiada perbincangan untuk melantik wakil PAS, selain menganggap kehadiran parti berasaskan Islam itu tidak bersesuaian dengan budaya di Sabah.

PAS bagaimanapun sudah lama bertapak di Sabah dan pernah menyertai beberapa pilihan raya umum (PRU) sebelum ini, namun gagal memenangi sebarang kerusi. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.