nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kapasiti hospital ditambah untuk rawat COVID-19

16 OKT: Kapasiti hospital serta Pusat Kuarantin dan Rawatan Ringan Covid-19 (PKRC) ditambah kepada 11,076 katil bagi meningkatkan keupayaan dan memastikan sistem kesihatan negara mampu mendepani pandemik COVID-19.

Berdasarkan statistik hari ini, angka mereka yang dirawat akibat COVID-19 ketika ini melepasi angka 6,000.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, jumlah itu termasuk 3,505 katil di 43 hospital COVID-19 dan 7,571 katil di 46 PKRC seluruh negara.

Berbanding pada 6 Oktober lepas, terdapat 2,820 katil di hospital dan 3,975 katil di PKRC.

“Kadar penggunaan katil COVID-19 di seluruh negara kini masih terkawal pada kira-kira 45 peratus di hospital dan 37 peratus di PKRC,” menurutnya dalam kenyataan hari ini.

Bagi Sabah, Dr Adham berkata, KKM menyediakan sejumlah 5,276 katil khusus COVID-19, peningkatan 53 peratus berbanding bilangan katil pada 5 Okt lepas dalam usaha memastikan kesiapsiagaan berada pada tahap optimum di negeri itu.

Dr Adham berkata, sejumlah 16 PKRC kini sedia untuk beroperasi di negeri itu dan KKM juga mengambil langkah meningkatkan mobilisasi petugas kesihatan ke hospital, klinik kesihatan, pejabat kesihatan daerah serta petugas lapangan termasuk 140 pegawai perubatan dan 225 penolong pegawai perubatan.

Beliau berkata, KKM turut bekerjasama dengan Kementerian Pertahanan untuk menyediakan hospital medan yang menempatkan 100 katil, membawa sampel ujian Covid-19 ke Semenanjung Malaysia dan menerbangkan 75,000 kit ujian RTK-Antigen serta pelbagai peralatan ke Sabah.

“Kesihatan dan keselamatan nyawa menjadi keutamaan kerajaan dan KKM akan terus mempertingkatkan usaha bersepadu dengan pelbagai pihak untuk menjayakan usaha membendung Covid-19,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.